Sevgilisi tarafından yaralanan bir kadına hamile olduğu gerekçesiyle ilaç vermeyen, kürtaj talebini de geri çeviren İzmir Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi; avukatlar, sağlıkçılar ve kadın platformundan bir heyetin hastaneye giderek yönetime baskı yapması karşısında geri adım attı

İzmir Kadın Platformu, İzmir Barosu’ndan iki avukat ve sağlıkçılardan oluşan bir heyet bugün (25 Şubat) İzmir Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne giderek, Ayşe Kocaoğlu’nun hastane tarafından uygulanmayan gerekli tedavi ve kürtaj talebinin uygulaması için baskı yaptı.

Avukatlar ve sağlıkçılar yönetimle görüşürken Kadın Platformu üyeleri de hastanede hazır bekledi.

Baskı üzerine 14.00’da toplantıya giren hastanedeki doktor heyeti uzun süren bir toplantının ardından, Kocaoğlu’na ilaç vermeye başladı. İlaç çocuğunu anne karnındaki gelişimini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle verilmiyordu. Bu durumda kürtaj kararının da alınması gerekiyor ancak toplantının ardından doktor heyeti kürtaj talebi ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kadın Platformu üyeleri Kocaoğlu’nun talepleri karşılanıncaya ve gerekli tedavi uygulanıncaya kadar bekleyeceklerini söyledi.

“KOLUNU KAYBET, İSTEMESEN DE DOĞUR”

İzmir Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastanesi yönetimi, sevgilisi tarafından pompalı tüfekle kolundan vurulan 2 aylık hamile Ayşe Kocaoğlu’na (24) karnında bebeği olduğu bahanesiyle ilaç vermeyerek kolunu kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakmıştı.

Kocaoğlu kürtaj yapılmasını istediğinde de saldırgan sevgilinin izni olmadığını bahane ederek bu isteği de geri çevrildi.

Hastane konuyla ilgili “Yapılan değişiklikler sonrasında gerekli alt yapının Ege Doğum Evi’ne taşınması ve girişimsel işlemlerin belirli bir risk teşkil etmesinden dolayı kürtaj gibi uygulamalar yapılamamaktadır” açıklamasını yaptı; ancak AKP iktidarının baskıları nedeniyle birçok hastanede kürtaj fiilen yasaklanmış durumda.

Kaynak: Sendika.Org