Kürtajın yasaklanma girişimini protesto etmek isteyenler "Kürtaj Haktır Tartışmayız, Bedenimiz Bizimdir" diyerek pazar günü saat 14:00'te Kadıköy'de buluşuyor.

 

"Kürtaj Haktır Tartışmayız, Bedenimiz Bizimdir" başlığıyla facebook'ta açılan çağrıda şu ana kadar 9 bin kişi eyleme katılacağını bildirdi.

 

Çağrıcı kurumların ortak metininde şöyle deniyor:

 

"Kadın bedeni üzerinde dönen ve kadınların kazanılmış haklarına saldıran kadın düşmanı açıklamaların ve uygulamaların artarak devam edeceği bir kez daha görülmüştür.

 

"Buna karşı kadınlar olarak kazanılmış haklarımızı gasp ettirmeyeceğimizi, başbakanın kürtaj ve kadın bedeni üzerine söz söyleme hakkının olmadığını ve kadınlar üzerinde giderek artan şiddet, baskıya karşı gücümüzü kadın düşmanlarına birlikte gösterelim."

 

Çağrıcı kurumlar: Halkevci Kadınlar, Özgürlük ve Dayanışma Partili (ÖDP) Kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisleri, Türkiye Komünist Partili (TKP) Kadınlar, Emekçi Hareket Partili (EHP) Kadınlar, Üniversiteli Kadın Kolektifi, DİP'li Kadınlar, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan (DİSK) Kadınlar.

 

Eyleme çağrıcılar arasında olmayan kişi ve kurumlar da katılacak. "Benim Bedenim Benim Kararım" adıyla başlatılan kampanyaya destek verenler de orada olacak.

 

Kadıköy’de, 3 Haziran pazar günü saat 14:00'te buluşulacak.

 

Facebook sayfası: http://www.facebook.com/events/115839055220881/

 

(Bianet)