İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı her hafta yaptıkları nöbet eylemini 7’nci haftasında da sürdürdü.

Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, “İstanbul sözleşmesi bizim vazgeçmeyeceğiz” pankartı açtı.

Eylem boyunca kadınlar “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz “, “Hayatlarımızdan, hayallerimizden vazgeçmiyoruz”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır” sloganları attı.

KATİLLERİN İSİMLERİ TEŞHİR EDİLDİ

Artan şiddet ve kadın katliamlarına dikkat çekilen eylemde, gasp edilen haklara karşı sokaklarda mücadelenin yükseltileceği vurgulandı. Her hafta katledilen kadınların öykülerinin paylaşıldığı eylemde bu hafta kadınları katleden erkeklerin isimleri tek tek okunarak, “katil” sloganları yükseldi.

DONDURMALI TEPKİ

Kadınlar eylemde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 Haziran’da İstanbul Beylerbeyi'nde uğradığı dondurmacıda korumaları tarafından dondurma yediği sırada bacak bacak üzerine atan kadınların uyarılmasına tepki gösterdi. Buna karşı kadınlar sandalyelerde bacak bacak üzerine atıp, dondurma yiyerek Erdoğan’ı protesto etti.

Kaynak: Artı Gerçek