Bursa’da iş kadını S.’yi, öldüresiye darp eden, hareket halindeki arabadan atmaya çalışan, aracı durdurup kadını yol kenarında darp etmeyi sürdüren ve daha sonra Yalova’da hastane kapısına atan İ.E. adlı erkeğin yaptıkları, yanına kâr kaldı. Hastane polisinin 30 Ocak 2021’de hastane kapısına atılan kadının, görüntüsüne rağmen ifade almak dışında işlem yapmadığı ortaya çıktı. Ölüm tehdidi nedeniyle korkan ve ilk ifadesinde “düştüğünü” söyleyen kadının görüntüsüne rağmen, savcılığın da harekete geçmediği anlaşıldı. Yaklaşık bir yıldır ölüm tehditleriyle yaşayan kadının gözünde yüzde 90 görme kaybı oluştuğu, burnunun kırık olmasına rağmen halen ameliyat edilemediği, bir yıldır yüzündeki diğer darp izleriyle ilgili tedavi gördüğü anlaşıldı.

Gökçer Tahincioğlu’nun T24’te yer alan haberine göre, verilen eğitimlere, yapılan uyarılara, kadınların eylem ve tepkilerine rağmen kadınlara yönelik şiddet olaylarındaki tavırları değişmiyor.
Bunun örneklerinden biri de Bursa’da yaşandı. Avukatının anlatımlarına göre, Bursa’da yaşayan iş kadını S., bir süre ilişki yaşadığı, şirketinde genel müdür olarak çalışan İ.E. ile 30 Ocak 2021 akşamı buluştu. Ancak ikilinin arasında tartışma yaşandı. Tartışma bindikleri arabada büyüdü. Aracı Yalova’ya doğru sürmeye başlayan İ.E., kadını araç hareket halindeyken yumrukladı. Ardından seyir halindeki araçtan kadını atmak istedi. Direnen S., açık kapıya tutunarak düşmemeyi başardı. Ancak İ.E., durdurduğu araçtan indirdiği kadını yol kenarında tekme ve yumruklarla dövmeye devam etti. İ.E., direnemeyecek duruma gelen kadını arabaya bindirdi ve Yalova Devlet Hastanesi’nin kapısında araçtan attı.
İŞLEM YAPILMADI
Ölümle tehdit edilen kadın, acil serviste yanına gelen hastane polisine, korkuyla, “düştüm” diyebildi. Ancak kadının yüzündeki darp izlerine, dayak yediğinin çok açık olmasına rağmen herhangi bir ikinci işlem yapılmadı. Hastane polisinin zorunlu olarak bilgilendirdiği savcılık da kadının durumunu incelemeye gerek görmedi.
Yaklaşık bir yıldır, kadını öldüresiye döven İ.E., hakkında tek bir işlem yapılmadı. Kadın, sürekli ölüm tehditleri aldığı İ.E.’nin şirketteki genel müdürlük görevi nedeniyle korku dolu bir yıl geçirdi. İ.E.’yi işten uzaklaştırdı ancak daha önce yetkisini kullanarak tedbir koydurduğu mallarını henüz geri alamadı.
“NASIL İŞLEM YAPILMAZ”
S.’nin avukatı Ali Dokuzlu, müvekkilinin öldüresiye dövülmesine ve tehdit edilmesine rağmen bugüne kadar yargının harekete geçmemiş olmasını, “skandal” olarak nitelendirdi. Savcılığın ve polisin, kadının durumunu görür görmez harekete geçmesi gerektiğini ancak bugüne kadar dosyada tek bir işlem yapılmadığını söyleyen Dokuzlu, “Sağlık raporları da ağır biçimde darp edildiğini gösteriyor. Burnu hala kırık. Gözünde yüzde 90 görme kaybı var. Defalarca tedavi görmek zorunda kaldı. Harekete geçilmesi için ölmesi mi gerekiyor? Biz zaten öldürme kastıyla hareket edildiğine inanıyoruz” dedi. Dokuzlu, bu konuda ihmali bulunanlar ve yaşananlarla ilgili olarak suç duyurularında bulunmaya hazırlandıklarını ifade etti.