Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre geçen yıl ülke genelinde kadına yönelik 12 bin 946 şiddet olayı gerçekleşti. En çok şiddet Bin 213 vakayla İzmir’de yaşandı. Şiddet tablosunda İzmir'i Bursa ve Ankara takip ediyor.

Sağlık Bakanlığı, kadına yönelik şiddet olaylarının haritasını çıkardı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2013’te kadına yönelik 12 bin 946 şiddet olayı gerçekleştiğini açıklarken, en çok şiddetin Bin 213 vaka ile İzmir’de yaşandığını belirtti.

Müezzinoğlu, İzmir’i, 828 vaka ile Bursa’nın, 809 vaka ile Ankara’nın, 735 vaka ile de Tekirdağ’ın takip ettiğini kaydetti.

Önder Yılmaz'ın Milliyet'te yer alan haberine göre kadına yönelik şiddetin daha çok olduğu düşünülen Doğu ve Güneydoğu'da şiddet vakalarının düşük olduğu gözlendi.

Muş, 1 vaka ile en az kadına yönelik şiddetin yaşandığı il oldu. Bitlis 2 ve Ağrı 3 vaka ile Muş’u takip etti. Doğu ve güneydoğudaki rakamların düşük gözükmesi, kadına yönelik şiddetin resmi kayıtlara yansıtılmadığı düşüncesine yol açtı.

Neredeyse her konudaki istatistiklerde listenin ilk sırasında yer alan İstanbul ise kadına yönelik şiddette 396 vaka ile sıralamanın sonlarına doğru yer aldı.

Müezzinoğlu, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel’in kadına yönelik şiddet eylemleri ve alınan önlemlere ilişkin önergesine verdiği yanıtta, Türkiye’de kadına şiddetin il il haritasını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği içinde kadına yönelik şiddete karşı mücadele programı yürütüldüğünü dile getiren Müezzinoğlu, hazırlanan eğitim programıyla 65 bin sağlık personeline eğitim verildiğini kaydetti.

Türkiye’deki bakanlığa bağlı tüm hastanelerin acil servislerinde, “Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Birimleri” oluşturulduğunu, aile içi şiddet konusunda psikososyal destek hizmetleri sağlandığını belirten Müezzinoğlu, bu kapsamda 53 ilde toplam 116 merkez bulunduğunu kaydetti.

Müezzinoğlu, 2013’te kadına uygulanan şiddetin il il istatistiklerini de açıkladı. Buna göre, 2013’te kadına yönelik 12 bin 946 şiddet olayı gerçekleşti.

İzmir’de Bin 213 kadına yönelik şiddet vakası gerçekleşti. İzmir’i 828 vaka ile Bursa, 809 vaka ile Ankara ve 735 vaka ile Tekirdağ takip etti. Neredeyse her konudaki istatistiklerde listenin ilk sırasında yer alan İstanbul ise kadına yönelik şiddette 396 vaka ile sıralamanın sonlarına doğru yer aldı.

Töre cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin daha çok yaşandığı düşünülen Doğu ve Güneydoğu illerinde istatistikler düşük çıktı. Muş, 1 vaka ile en az kadına yönelik şiddetin yaşandığı il oldu. Bitlis 2 ve Ağrı 3 vaka ile Muş’u takip etti. Doğu ve Güneydoğu’daki rakamların düşük gözükmesi, kadına yönelik şiddetin resmi kayıtlara yansıtılmadığı düşüncesine yol açtı.