Deniz Bulutsuz'a şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında "hakaret", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten yaralama" suçlarından 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Ozan Güven, 21 Ocak'ta hakim karşısına çıkacak.

Deniz Bulutsuz'un şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yapılmış ve Ozan Güven hakkında 3 yıl 9 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.

İddianame, İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

21 Ocak 2021'e duruşma günü veren mahkeme, Güven ve Bulutsuz ile avukatlarına tebligat yapılarak duruşmaya çağrılmalarına hükmetti.

Mahkeme ayrıca Uzlaştırma Bürosuna gönderilen oyuncu Ozan Güven'in şikayeti üzerine Deniz Bulutsuz hakkındaki "Basit yaralama" suçundan yürütülen soruşturma dosyasının sonucunun beklenmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Ozan Güven ile Deniz Bulutsuz'un 12 Haziran'da akşam saatlerinde yemek yedikleri, daha sonra arkadaşları Ramazan Ç.'nin evine gittikleri, burada Deniz Bulutsuz'un eski ilişkisinden konu açılınca tartışma çıktığı ve Güven'in hakaret ettiği anlatıldı.

Olay günü olan 13 Haziran'da gece saatlerinde Ozan Güven'in evinde tekrar tartışma yaşandığı, Güven'in abajur ve elleriyle vurarak Bulutsuz'u darbettiği ifade edildi.

Bulutsuz'un evden ayrılmak istemesi üzerine Güven'in hakaret ederek Bulutsuz'un cep telefonunu aldığı ve ikametten çıkmasına izin vermeyerek hürriyetinden yoksun kıldığı belirtildi.

Olay sırasında Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz'un yalnız olduklarını belirten savcılık, olay anına ilişkin bilgi ve görgüleri bulunmayan tanıkların beyanlarına itibar edilmediğini kaydetti.

BİLİRKİŞİ KAMERA KAYDI BULAMADI

İddianamede, Ozan Güven'in evinde bulunan kamera kayıt cihazında bilirkişi incelemesi yaptırıldığı, kameranın sürekli olarak çalıştığı, bu nedenle üzerine takılı hard diskin "yorgun disk" olarak değerlendirildiği anlatıldı.

Harddisk'in doluluğa ulaştığında eski kayıtlardan silmeye başlayarak yeni kayıtları üzerine yazdığı belirtildi.

Bulutsuz'un olaydan hemen sonra müracaat etmemesi nedeniyle olay anına ilişkin herhangi bir görüntünün elde edilemediği vurgulandı.

İddianamede, olayda kullanılan ve ele geçirilemeyen abajurun silah olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi.