HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Cizre'de bir kadının öldürüldükten sonra çıplak bedeninin teşhir edilmesine tepki göstererek, "Bu fotoğrafları gördükten sonra daha büyük bir kadın direnişinin tam içinde olacağız, bunu iyi bilsinler" dedi.

Yüksekdağ, "Bütün kadınlar bu değerlerimizin asla ve asla böyle bir vahşetle hedef alınmasına izin vermemelidir" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmanın öne çıkan kısımları şöyle:

"Cizre'deki aşağılık fotoğraflar için çok üzgünüz. Ama utanmıyoruz. Zalimler zulme soyunduğunda, biz kadınlar direnişi giyiniriz. Bu fotoğrafları gördükten sonra daha büyük bir kadın direnişinin tam içinde olacağız, bunu iyi bilsinler.

‘’Zalimlerin karşısında insanlık değerlerini giyinen kadınlar var. Ama o zalimlerin işlediği hiçbir suçu örtecek giysi daha icat edilmedi. Bu aşağılık saldırıları örtecek tek bir giysi yoktur. Bugün çıplak olan, katlettikleri kadının bedeni değil, iktidarın savaş anlayışının ta kendisidir.’’


‘’Şırnak Valisi kalkıyor, utanmadan, arlanmadan bu fotoğrafların Cizre’den olmadığını, devletin Cizre’deki başarısını örtmek isteyenlerin işi olduğunu söylüyor. Hem yalan, hem arsızlık bir arada. Hepsini bir arada yapma becerisinde olduğu için Şırnak’a özel savaş valisi olarak atanmış zaten. Şırnak Valisi, bu uygulamaların yürütücüsü olarak suçludur.

‘’Bunların hiçbiri plansız değil. Bunlar psikolojik savaşın psikolojik parçası. Bu fotoğraflar, özel savaşın psikolojik boyutudur. Bilinçli, planlı bir şekilde servis edilmiştir.’’

'KÜRT HALKI BİÇARE DEĞİL'

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, konuşmasının sonunda, "Kimse şunu da düşünmesin, Kürt halkı biçare değil. Kimseye yalvarmadı, kimseye minnet etmedi" diyerek, şunları belirtti:

"Yerde yatan bütün kadınlardır. Sergiledikleri, bütün Türkiye kadınlarının değerleridir. Bütün kadınlar bu değerlerimizin asla ve asla böyle bir vahşetle hedef alınmasına izin vermemelidir. Her yerde kadınların onur mücadelesini, kadın bedenini bütün kirli ellere karşı kararlılıkla savunacağız. Halklarımızın demokratik özgür mücadelesini böyle başarıya ulaştıracağız."