Danimarkalı yönetmen Lars von Trier, İzlandalı şarkıcı Björk'ün açıklaması üzerine maruz kaldığı üstü kapalı taciz suçlamalarını reddetti.

Danimarkalı yönetmen Lars von Trier, Jyllands-Posten gazetesine demecinde Björk'ün isim vermeden kendisini işaret eden taciz iddialarını yalanladı: "Mesele bu değildi. Ama kesinlikle arkadaş olmadığımızı söyleyebilirim, yalan değil."

Björk, geçen hafta Facebook hesabından bir açıklama yayınlayarak 'Danimarkalı bir yönetmenin' kendisini taciz etmiş olduğunu söylemiş, pek çok kişi bunun şarkıcının başrolünde oynadığı 'Dancer in the Dark' filminin yönetmeni Von Trier olduğunu düşünmüştü.

Björk, dünyanın dört bir yanından kadınların tacize karşı sesini yükseltmesinin kendisini cesaretlendirdiğini belrittiği açıklamasında, Danimarkalı bir yönetmenin, oynadığı filmin çekmleri sırasında kendisine elle temas ve tacizde bulunduğunu söylemişti.

Film sektöründe yönetmenin kadın oyuncularını taciz etmesniin evrensel bir kural haline gelmiş olduğunu söyleyen Björk, kendisinin yönetmeni reddetmesinin, onun tarafından cezalandırılmasına ve ekip arkadaşları arasında 'sorunlu' damgası yemesine neden olduğunu öne sürmüştü.

Björk açıklamasında ayrıca, yönetmenin 'oynadığı oyuncun bilincinde olduğu' şeklinde bir ifade kullanmış ve yönetmenin bir sonraki filminin (Dogville) kendisiyle olan deneyimiyle alakalı olduğu iddiasında bulunmuştu. Björk açıklamasını "Benim sağladığım yüzleşmeden sonra kadın oyuncularıyla daha adil ve daha anlamlı bir ilişki kurabildiğine inanıyorum, o halde umut var demektir" diye sonlandırmıştı.