Aralarında İlkay Akkaya, Eren Keskin, Yasemin Göksu ve Filor Uluk’un da bulunduğu kadınlar, ‘Barışa Bir Tülbentte Sen Bağla’ projesi kapsamında Kadıköy'deki Beşiktaş iskelesinde biraraya gelerek ‘silahları susturun’ çağrısında bulundu.

Kadınların İstanbul Kadıköy iskelesindeki eyleminde, Cizre halkıyla dayanışma amacıyla barış kolyeleri satıldı.

‘Gökyüzünde F16’lar değil, hasret çekenleri kavuşturup, özlemleri dindiren yolcu uçakları uçsun’ diyen kadınlar Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Ermenice ‘BARIŞ’ yazan dev balonu gökyüzüne bıraktı. Balonu gökyüzüne bırakırken ‘Silahlar sussun barış hemen şimdi’ sloganları attılar.

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşananları yerinde görmek ve Cizreli kadınlar ile dayanışmak için yarın Cizre’ye doğru yola çıkacaklar.

Eylemde okunan basın açıklaması şöyle:

"Biz; tüm dünyayı kapsayan “Barışa Bir Tülbent De Sen Bağla” inisiyatifi olarak, katılımcılarımız adına yeryüzünde yaşanan savaşları reddediyoruz!

Savaşların nedenlerini ortadan kaldırmayı, sonuçlarını telafi-tedavi etmeyi, suçluların yargılanmasını kendimize dert ve görev edindik.

“Eşitliğin” mutlak çözüm olacağına inanan Adem’den olma, Havva’dan doğma eşit insanlar olarak biz, yaşadığımız coğrafyada kalıcı ve onurlu bir BARIŞ yere-göğe hâkim oluncaya kadar sokaklarda olacağız.

Bir kez daha, savaşın taraflarına sesleniyoruz.

“ACİL BARIŞ! SİLAHLARI SUSTURUN!”

Gökyüzünde F16’lar değil, hasret çekenleri kavuşturup, özlemleri dindiren yolcu uçakları uçsun sadece. Bu bir dilek değil, talebimizdir!

Kararlılığımızı göstermek için bugün ellerimizle yazdığımız Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Ermenice BARIŞ çığlığımızı dev bir balonla gökyüzüne bırakıyoruz.

Savaşın en sıcak ve korkunç yaşandığı, adı tufan ile anılan Nuh’un gemisini denize salıp, Cudi Dağı'nda karşılamaya, insanlığın yeniden inşa edildiği yere, Cizre’ye yola çıkıyoruz.

Cizre’de savaş tufanı yaşayan Nur Mahallesi'nin Kent sokağını kendimize pilot bölge seçtik. Beyaz Barış tülbentlerimiz ile kardeşlerimizin yarasını sarmaya çalışıp, dayanışma ile edindiğimiz boyalarla sokağı boydan boya boyamaya başlarken, insanlığa sesleneceğiz.

ÇAĞRIMIZDIR

Adem ile Havva’dan sonraki Nuh’un çocukları gelin, siz de kendinize bir kardeş ev, sokak, mahalle seçin.

Kardeşlerimizin hayata tutunmalarını sağlamak için, yaşam alanlarından savaşın korkunç izlerini silmelerine yardımcı olurken, ruhlarına ‘insan’ eli ile açılan yaralara bir nebze de olsa merhem olun. Kendi vicdanımızdaki açılan yaraları ancak böyle, böyle onarabiliriz.

Barış, sevgi ve dayanışma ile…"









(Demokrat Haber)