Hindistan'ı sarsan tecavüz olayının kurbanı 23 yaşındaki genç kadın için başkent Yeni Delhi'de cenaze töreni düzenlendi.

Genç kadının cenazesini taşıyan uçağı Hindistan Başbakanı Manmohan Singh karşıladı. Cenaze törenine katılım için yoğun talep olurken, anne ve babası sadece yakın aile üyeleri ve genç kadının dostlarına izin verdi. Törenden sonra genç kadının cenazesi yakıldı.

Olayın meydana gelmesinden sonra ülkede başlayan gösteriler ölüm haberinin ardından yaygınlaştı ve kitleselleşti. Cumartesi gününden bu yana Yeni Delhi'de ve ülkenin belli başlı şehirlerinde on binlerce kişi sokaklara çıktı, kadınların şiddetten korunması için tedbir alınmasını talep etti.

Gösterilerde tecavüzcülere verilen cezaların artırılması ve kadınları koruyan kanunlar çıkarılması istendi.

Mumbai'de de mumlar yakarak genç kadını anan Hindistanlı sanatçılar eylemcilere destek verdi.

"YARGILAMADA TECAVÜZ YOK"

Bu arada, gözaltına alınan 6 şüpheliye, tacevüz değil insan öldürmek suçu yöneltildi. 3 Ocak'ta başlayacak olan davada, şüphelilere idam cezası verilmesi bekleniyor.

Yeni Delhi'de bir otobüste tecavüze uğrayan üniversiteli kadın, olaydan yaklaşık 10 gün sonra hayatını kaybetmişti. Genç kadın, Yeni Delhi'de 3 ameliyat geçirdikten sonra tedavi için Singapur'a götürülmüştü.

Tecavüz olayından sonra Hindistan'ın farklı bölgelerinde protesto gösterileri düzenlenmiş, bazı bölgelerde gösterilere polis müdahale etmişti.

Başbakan Manmuhan Singh'in olaydan ancak bir hafta sonra bir açıklama yapması tepkilerin dozunu yükseltmişti.