Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Bilgi İşlem biriminde çalışan 5 erkek, işitme engelli bir kadını hastanede sistematik olarak tecavüze maruz bıraktı. İl Sağlık Müdürlüğü olaya dair soruşturma başlattı.  

Urfa’da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Bilgi İşlem biriminde çalışan ve yaşları 30 ile 40 arasında değişen C.İ., A.Ç., N.A., F.R. ile K.Ç., 30 yaşındaki işitme engelli bir kadını tecavüze maruz bıraktı. Hasta olarak kaydı yapılan kadının iletişim bilgilerini mesai arkadaşlarıyla paylaşan personel ve beraberindeki 4 kişi, daha sonra sistematik bir şekilde işitme engelli kadını tecavüze maruz bırakmaya başladı. 

Olay, tecavüz için hastanenin bazı polikliniklerini kullanan personeller arasında 12 Nisan Pazartesi günü yaşanan bir tartışma sonrası ortaya çıktı.

YÖNETİM KAPATMA PEŞİNDE 

Emrullah Acar'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, hastane personelinden edinilen bilgilere göre, olayın ortaya çıkması sonrası hastane yönetimi personellerden C.İ., A.Ç. ve N.A.’nın önce izinli olduğunu söyledi, gelen tepkilerin ardından ise C.İ., A.Ç. ve N.A. hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Hastane yönetiminin tecavüz olayına karışan kişileri koruduğu ileri sürülürken, C.İ., A.Ç. ve N.A.’nın Karaköprü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevlendirilmek istendiği iddia edildi. Faillerden F.R. ve K.Ç.’nin ise hala görev başında olduğu öğrenildi.  

Urfa’da son bir yıl içinde hastane personellerinin karıştığı cinsel şiddet olaylarında yaşanan artış dikkat çekiyor. Geçen yıl Eyyübiye Devlet Hastanesi’nde tedavi gören anne ve kızı, hastanenin 2 güvenlik görevlisi cinsel saldırıya maruz bırakmış, olayın duyulması sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevlendirilmişti. 

‘BİLGİ PAYLAŞAMAYIZ’

İddialar üzerine ulaştığımız hastane başhekimlik personeli, olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nün soruşturması olduğunu ve bilgi paylaşamayacağını belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Aradığımız İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi ise, soruşturmanın devam ettiğini, basına bilgi paylaşamayacağını ifade etti. Soruşturmayı doğrulayan yetkili, olay sonucunda açığa alınan olup olmadığı bilgisini ise paylaşmadı. Yetkili, soruşturmanın tamamlanması sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklama yapılacağını aktardı.