Urfa İl Kadın Platformu öncülüğünde kentte düzenlenmek istenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi dolayısı ile bir araya gelen kadınlar, yürüyüşe geçince polis saldırısına maruz kaldı

Urfa'da, İl Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yapmak üzere öğle saatlerinde Ali Şelli Parkı’nda toplandı. Sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmak isteyen kadın eylemcilerden bazıları  Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan kadın savunma güçlerinin (YPJ) bayraklarını taşıdığı için polisin saldırısına maruz kaldı.

Polisin "yasa dışı pankart açtıkları" gerekçesi ile yaptığı müdahalede 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren diğer kadınlar polisin tutumuna tepki göstererek Atatürk Bulvarı'nı iki taraflı trafiğe kapattı ve oturma eylemi başlattı. Kadınlar gözaltına alınanların serbest bırakılmasını, aksi taktirde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Polis ile HDP İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl’ün görüşmeleri sonucu gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı.

Yaklaşık yarım saat trafiği kesen kadınlar, daha sonra polis engelini aşarak mitingin düzenleneceği Topçu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

"Jin jiyan azadi (kadın yaşam özgürlük)" ve "Emeğimiz, bedenimiz, özgürlüğümüz için Kobanê ruhuyla alanlardayız" pankartlarını taşıyan kadınlar, erbaneler eşliğinde yürüyüşünü devam ettirdi.

Giydikleri ulusal kıyafetler ve KJA bayrakları ile renkli görüntüler oluşturan kadınlara, erkekler ve etraftaki halk da destek verdi.

Fotoğraflar: ANF