Urfa’da cinsel istismara uğrayan 16 yaşındaki G.A. adlı çocuğun ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınıp ‘adli kontrol’le serbest bırakılan 2’si öğretmen 3 kişi hakkında yürütülen soruşturmada ‘gizlilik’ kararı verildi. Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen çocuğun ‘tedbir’ amaçlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi’ne yerleştirildiği belirtildi.

Urfa bir lisede okuyan G.A. adlı kız çocuğu, Rehberlik Öğretmeni’nin yanına gidip öğretmenleri olan M.K. ve ismi öğrenilemeyen diğer bir öğretmeni ile dışarıdan bir şahsın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

Rehberlik Öğretmeni’nin polise haber vermesiyle çocuğun ifadeleri doğrultusunda 24 Nisan günü 2’si öğretmen 3 kişi gözaltına alındı.

Urfa Adliyesi’ne 'çocuğa cinsel istismar' suçlamasıyla sevk edilen 2’si öğretmen 3 zanlı Cumhuriyet Savcılığı’nda verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakıldı.

G.A.’nın Adli Tıp Kurumu muayenesinin sonuçları henüz gelmezken çocuk ‘tedbir’ amaçlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon merkezi’ne yerleştirildi.

Zanlıların serbest kaldığı 'cinsel istismar' dosyası hakkında ise 'gizlilik' kararı verildi.

Urfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, söz konusu suçun Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun (CMK) 100. maddesinde yer alan katalog suçlar arasında olduğunu ve tutuklama gerektirdiğini, dosya henüz hazırlık aşamasında iken zanlıların hakime dahi sevk edilmeden serbest bırakılmasının yasalara aykırı olduğunu belirtti. (İMC Tv)