Üç gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku için polis ve jandarma arama çalışmalarına başladı.

Kentte pazar akşamından bu yana sürdürülen arama çalışmalarına rağmen Doku’ya dair başka bir ize rastlanamaması üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri eşliğinde arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarına Doku’nun bindiği araçtan indiği tahmin edilen Sarı Saltuk Köprüsü, üniversite kampüsü ve çevresinde ağırlık verildi. Dün geceden bu yana devam eden arama çalışmalarında karada ekiplerce aranan bölgeler havadan da drone kameralarıyla gözetlendi.

ARAÇTAN NEREDE İNDİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

21 yaşındaki Doku’nun, geçtiğimiz pazar günü, kaldığı KYK Kız Yurdu’na gece geri dönmemesi ve telefonunun kapalı olması üzerine endişelenen arkadaşları, İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Emniyet’te öğrencilerin ifadeleri alındıktan sonra Diyarbakır’da oturan Doku ailesine haber verildi.  Kente gelen Doku ailesi, önce Emniyet’e gitti.

Emniyet yetkilileri, Gülistan Doku’nun nereye gittiğini tespit etmek için öncelikle kent merkezindeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Doku’nun gündüz saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki Valilik binasının hemen karşısındaki minibüs durağından üniversite aracına bindiği tespit edildi.
Ancak yol güzergahında bulunan diğer mobese kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği tespit edilemedi.

İfadeye çağrılan sürücü, pazar günü olması dolayısıyla aracın üniversiteye giriş yapmadığını, dönüşte minibüsün boş döndüğünü ve Doku’nun nerede indiğini hatırlamadığını söyledi. Doku’nun kameraların görmediği tek durak olan 4’ncü Komando Komutanlığı’na yakın mesafedeki Sarı Saltuk Köprüsü’nde indiği tahmin ediliyor.

Dünden bu yana Twitter’da da kadın örgütleri ve pek çok kişi tarafından #GülistanDokuNerede etiketiyle paylaşımlar yapılıyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı