Siirt'teki toplu tecavüz davasının bir numaralı sanığı hala ortada yok. Adli Tıp Kurum raporu çıkmayınca sanıklara tahliye yolu açılacağı şüphesi bulunuyor

İKİ AYRI SKANDAL

Siirt'te Nisan 2010'da ortaya çıkan ilköğretim öğrencilerine yönelik 10'u tutuklu toplam 21 kişinin yargılandığı tecavüz davasında iki ayrı skandal yaşanıyor. Bugün 12. duruşması görülecek davanın bir numaralı sanığı eski okul müdürü 63 yaşındaki Kuzu 473 günden beri yargı önüne çıkarılamıyor. Mahkeme, her duruşma sonrası Fahrettin Kuzu hakkında yakalama müzekkeresi yazıyor; ancak Kuzu bir türlü yakalanamıyor.

Mağdur avukatı Pınar Dalkuş ise bir türlü çıkmayan Adli Tıp Kurumu Raporu yüzünden tutuklu sanıkların mahkeme tarafından tahliye edilmelerine kapı aralandığını savunuyor.

ARAMAYA DEVAM

Yakınlarının koltuk değneği ile yürüyebildiği bilgisini verdiği 63 yaşındaki Kuzu'nun aradan geçen sürede yargı önüne çıkarılamaması dikkat çekiyor. Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Gülbey Yolcu, Kuzu'nun saklandığı iddia edilen Yalova'ya iki kez özel ekip gönderdiklerini söylerken Kuzu'yu aramaya devam ettiklerini belirtiyor. Yolcu, "Koltuk değnekleri ile yürüyen birini yakalamak daha zordur. Belli ki herkesin gittiği yerlere gitmiyor. Banka hesaplarını, ilaç alımlarını her ay takip ediyoruz" diyor.

ADLİ TIP RAPORU DA GELMEDİ

Davayı takip eden ve mağdur iki kız kardeşin avukatlarından İHD Diyarbakır Yöneticisi Av. Pınar Dalkuş, Bir buçuk yıla yakın bir süreden beri Fahretin Kuzu'nun yakalanamamasını "Bu kişi Türkiye sınırları içinde ise mutlaka bir yerlerde resmi işlem yapıyor; kimliğini ibraz ediyordur. Bu zamana kadar yakalanamadığına göre, 'bu konuya ciddi bir önem verilmiyor' düşüncesi oluşuyor bizlerde" diyor.

Av. Dalkuş, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun da henüz gelmediğini, bu durumun tutuklu sanıkların Mahkemece tahliye edilmelerine kapı araladığına dikkat çekti.

35 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İlköğretim öğrencisi 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T.'nin başlarından geçen olayları rehber öğretmenine anlatması sonrası ortaya çıkan skandal ile birlikte 35 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin bulunduğu zanlılardan biri de 70'li yaşlardaydı. Siirt Savcılığı'nın talimatı ile 10 Nisan 2010'da yapılmaya başlanan gözaltılarda toplam 35 kişi sorgulanmış, 15'i hakkında tutuklama kararı verilmişti. H.T'nin anlatımları sonrası patlak veren olayda adı geçen müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu ise en son 9 Nisan sabahı, görev yaptığı okula emeklilik başvurusu yaptı; sonrasında ortadan kayboldu. Siirt'de bulunduğu süreçte Siirt Med Life Hastanesi'nden 10 günlük rapor alan Kuzu'nun ikinci durağı İstanbul oldu. Bahçelievler'deki Medical Park hastanesinde 30 günlük rapor alan Kuzu sonrasında kayıplara karıştı.

Radikal