TJA, 3 Ağustos’ta Batman’da başlayacak ve 25 Kasım’a kadar devam edecek olan “Kadın Soykırımını Durduracağız, Yaşamı Özgürleştireceğiz” kampanyasının duyurusunu yaptı.

TJA, bütün kadınları da kampanyaya katılmaya çağırdı. 

Tevgera Jinên Azad (TJA), kadına yönelik şiddet ve baskı politikalarına dikkat çekmek amacıyla 3 Ağustos’ta Batman'da başlayacak ve 25 Kasım’a kadar devam edecek olan “Kadın Soykırımını Durduracağız, Yaşamı Özgürleştireceğiz” kampanyasının duyurusunu yaptı. 

Kampanyaya ilişkin yazılı açıklama yapan TJA, “Kampanyamızı, 3 Ağustos 2014 Ezidi soykırımının yıldönümü anısına, yüzyılımızda kadınları köle pazarlarında satmaya cüret eden zihniyetlere karşı bir cevabımız olarak Ezidi kadınların özgürlük mücadelesine atfen başlatıyoruz” dedi. 

Erkek egemen anlayışın hakim olduğu siyasetten sosyal yaşama kadar kadınların her gün artan “erkek-devlet şiddetinin” hedefinde olduğuna işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: “Devletin gündelik hayatımızı şiddet ve baskı araçlarıyla yönetme çabası, biz kadınların demokratik kazanımlarını ve temel haklarını hedef almıştır.

Emeğimizi, kimliğimizi, örgütlülüğümüzü, temsilcilerimizi ve tüm mücadele araçlarımızı yok etmeye ve karartmaya çalışan egemen erkeğin, kadın değerlerini yaşamdan silme niyeti hiç bu kadar kendini açığa vurmamış ve pervasız olmamıştı.

Bunun adı: Kadın soykırımıdır. Kadın düşmanı söylem ve eylemleriyle bu zihniyet fiziksel olarak da yok etmeye çalıştığı kadınların yaşam hakkına göz dikmiştir. Erkek-devlet kadınların yaşam hakkını gasp etmekte ve kadın katliamlarını her geçen gün arttırmaktadır. Erkek egemen anlayışın sözlerini ve davranışlarını yücelten AKP hükümeti, nefret ve ayrımcılık politikalarıyla kadın katliamlarının artışından sorumludur.” 

Açıklamada, kadınların erkek egemen zihniyete boyun eğmediği gibi bugün de kadınların bu kazanımlarının gasp edilmesine izin vermeyeceği belirtildi. Türkiye’deki kadın örgütlerine kampanyaya katılım çağrında bulunan TJA, “Türkiye ve Kürdistan illerinde örgütlü kadın dayanışmasını beraber yükseltmeye çağırıyoruz!” dedi.

TJA HAKKINDA

31 Ocak ile 1 Şubat 2015 tarihinde Diyarbakır'da toplanan ve Sezopotamya’da yaşayan tüm halk, inanç, kültür ve toplumlara mensup kadınların ortak dayanışma, öz irade ve öz yönetim organı olarak kurulan bir kongredir.