Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Temmuz ayı raporuna göre; 37 kadın öldürülürken, 41 kadına ise cinsel şiddet uygulandı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Temmuz ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Raporda 37 kadının öldürüldüğü, çocuk istismarı ve cinsel şiddetin devam ettiği belirtildi. 
 
Temmuz ayında kadın cinayetinde çok az da olsa yaşanan düşüşe rağmen şiddetin niteliği ve boyutunun devam ettiği belirtilen raporda, "Temmuz ayında yaşanan kadın cinayetlerinden 16’sının nedeni tespit edilemezken, 10’u şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçti. Kadınların kim tarafından neden öldürüldükleri tespit edilmedikçe ve somut çözüm yolları hayata geçirilmedikçe her gün kadınlar hayatından olmaya devam edecek. Tablonun bu kadar kötü olmasında somut adımlar atılmayıp, kadın hareketinin engellenmesi en büyük etkenler olarak karşımıza çıkarken; kadın düşmanlarına kadınların haklarını koruyan birçok konuda söz hakkı tanınması da bir yerde duruyor" denildi. 

TEMMUZ AYINDA 37 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadına yönelik şiddetin en büyük artış sebeplerinden birinin kadın cinayetlerinin ve ölümlerin aydınlatılmaması olduğu belirtilen raporda şu ifadelere yer verildi: "2018 yılının Ocak ayından itibaren 75 şüpheli ölüm gerçekleşti. İlgili mercilerin görevini yerine getirmeyip, şüpheli ölümlerin gerçek cinayet sebepleri olarak ortaya çıkmaması halinde ise şiddetin boyutu artmaya devam ediyor. Kadın cinayetlerinde Temmuz ayında ciddi bir düşüş yaşanmadı. Buna göre; 2018 yılının Temmuz ayında 37 kadın öldürüldü. Cinayetlerin canilik boyutu sürmeye devam etti. Kadınların 16’sının neden ve kim tarafından öldürüldüğü tespit edilmezken, 10’u intihar veya başka bir sebep gösterilerek şüpheli ölüm olarak kaydedildi. Temmuz ayında 41 kadına cinsel şiddet uygulandı. Kadınların 29’u tanımadığı kişiler tarafından saldırıya uğradı. Bu 29 kadının 7’si sokakta şiddete maruz kalırken 6’sı evde şiddete uğradı.

433 ÇOCUK İSTİSMARA MARUZ KALDI

Çocuk istismarına dair basına yansıyan haberlerden sadece 433 çocuğun bu suça maruz kaldığına ulaşıldığı raporda ayrıca,  "Ancak gerçek rakamların bundan çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Çocukların birçoğunun kim tarafından saldırıya uğradığı bilinmiyor. Basında yer alan haberlerden ulaşabildiğimiz kadarıyla 31’i yabancılar tarafından istismara uğradı" denildi. Raporda ayrıca Temmuz ayında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 392 çocuğun hamile olduğunun ortaya çıktığı ve üstü örtülen çocuk istismarı suçuyla ilgili makamların çalışma başlatılmadığı da hatırlatıldı.