Sakarya’da aralarında iki polisin de bulunduğu 34 kişinin tecavüzüne uğrayan Ö.C’nin davasının ikinci duruşması Sakarya Adliyesi’nde görüldü.

Gizli tutulan davaya dışarıdan izleyici alınmazken, Kocaeli Kadın Platformu ve Sakarya Kadın Platformu Ö.C.'ye destek olmak için adliye önündeydi

Davanın ikinci duruşmasına 34 firari sanıktan 32'si katıldı.

İfadelerin sürdüğü duruşmada haklarına arama ve tutuklama kararı bulunan 5 sanıktan 3'ü hakkında tutuksuz yargılama kararı verildi. Sanıklar hakkında adli kontrol uygulama kararı verilmesi sonucunda tutuklu sanık kalmadı.

Duruşma 7 Mart'a ertelendi.

BUDACI: TECEVÜZCÜYÜ AKLAYAN YARGI SİSTEMİ İSTEMİYORUZ

Sakarya Adliyesi önündeki basın açıklamasında Kocaeli Kadın Platformu adına Yıldız Budacı konuştu. Tecavüzü aklayan yargı sistemi istemediklerini belirten Budacı, yargının daha önce de adalet mekanizmalarının tecavüzcüden, tacizciden, katilden yana işlediğini söyledi. Budacı, bunun bir kere daha yaşanmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kocaeli ve Sakarya kadın platformları ise Ö.C davasının da N.Ç davası gibi erkek adaletinin, tecavüzcüleri koruyan devlet yüzünün bir örneği olduğunu söyledi. Sanık polislerden birinin tecavüz vakası ortaya çıktıktan sonra temmuz ayında Konya Karapınar İlçesi'ne amir yardımcısı olarak atandığı ifade edilen açıklamada, sanıkların avukatının Mazlum-Der Şube Başkanı ve Sakarya Baro Başkanı Avukat Recep Hacı Eyüpoğlu olduğuna dikkat çekildi.

Ö.C DESTEK ALAMIYOR, AVUKATLARIYLA GÖRÜŞEMİYOR

Tecavüz vakası ortaya çıktıktan sonra ailesinin yanından devlet himayesine alınan Ö.C, daha sonra başka bir kente gönderildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çağdaş Hukukçular Derneği'nden avukatlar, Avukat Müşir Deliduman'ın davaya müdahilliğinin reddedildiğini aktardı. Dernek, Ö.C'nin psikolog yardımının yeterli olmadığına ve Ö.C'nin avukatlarıyla dahi görüştürülmediğine ilişkin bilgi verdi.

Davanın sonuçlanmasının ardından kadınlar alkışlar ve ıslıklarla kararı protesto ederek adliye önünden ayrıldı. (sendika)