25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde eylem yapan kadınlar hakkında, "Tayyip kaç kadınlar geliyor" sloganı nedeniyle “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İzmir’de 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolaysıyla Alsancak Leman Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne kadar yürüyüş düzenlemişti. Yürüyüşte, tacize, tecavüze, şiddete, savaşa karşı kadınların attıkları sloganlar "Cumhurbaşkanı'na hakaret" olarak değerlendirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amirliği tarafından açılan soruşturmada "itaat etmiyoruz" ve "Tayyip kaç kadınlar geliyor" sloganları delil olarak gösterildi. Soruşturma kapsamında bu sloganları attığı tespit edilen kadınlar ifadeye çağrıldı.

Hakkında soruşturma açılan üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi Deniz Su Bingöl, attıkları sloganın suç teşkil etmediğini, soruşturmalar ile iktidarın politikalarına karşı çıkan kadınların susturulmaya çalışıldığını söyledi.

“’Tayyip kaç kadınlar geliyor’ sloganı Cumhurbaşkanı'na hakaret olmamakla birlikte aslında kadınların isyanını haykırmasıdır.” diyen Bingöl, "AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a karşı AKP’nin makul kadınları olmayacağız" diye konuştu.

Hakkında soruşturma açılan Tuana Uğuz da, iktidarın kadın politikalarını eleştirerek, kadın düşmanlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekmecilerden kadın düşmanlarından hesap sormak için sokaklardayız. AKP'ye ve kadın düşmanlarına karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Tekmecilerden, mırıldananlara, tecavüzü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı kampüslerden sokaklara isyanı büyütüyoruz. Özgürlüğe varmadan dinmeyecek isyanımız.” (Kaynak: Dihaber)