Tarzı ve sözleri ile Türkiye'nin aykırı sesi olmaya devam eden sanatçı Tarkan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bugün kutlanacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin eleştirel bir açıklama yaptı.

Bir internet sitesine verdiği mülakatta, "Anneyi, anneliği kutsal sayan bu toplumda erkekler, ne yazık ki hâlâ kadınları, kızları öldürüyor! Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil!" diyen Tarkan, "Bir yandan annesini, anneliği kutsuyor; diğer yandan başka annelere, anne adaylarına işkence ediyor, dövüyor. Hatta emeklerini sonuna kadar sömürüyor. Onların özgürlüğünü ellerinden alıyor. Kutsal ile namus arasında sıkışmış bir erkekliğin zorbalığı tetikleyen hastalıklı zihnidir bu.. Öyle bir erkek zihni oluşturulmuş ki, sadece kendi var oluşunu kabul ediyor; yakınlarındaki kadınlara, kendi izni ve onayı dışında var olma, gelişme, düşünme, hissetme, konuşma şansı tanımıyor..." dedi.

Erkeğin, onaylamadığı bir durum ile karşı karşıya kalması halinde ise zihninin doğruladığı herhangi bir gerekçeye sığınıp kadınlara her türlü şiddeti uyguladığına, hatta öldürdüğüne bazen de diri diri toprağa gömdüğüne işaret eden Tarkan, şunları kaydetti:

"Bu günün kutlanması için; erkek zulmüne uğramakta olan bütün kadınların acılarının dinmesi, ölüm ve şiddet riskinden kurtulmaları, çocuk gelinlerin kurtarılmaları ve bütün kadınların özgürleşmeleri gerekir... Hukukun, şiddete maruz kalan kadınları daha fazla desteklemesi gerekir. Hepimizin, kadınlara uygulanan şiddete karşı bilinçlenmesi ve sonuna kadar savaşması gerekir. 8 Mart, ancak o zaman kutlanacak bir gün olur..."