Tüm dünyada ve Türkiye'de kutlanan "25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü"nün Taksim'deki eylemine polis saldırdı.

Kadınlar Taksim'in ara sokaklarına dağılırken, polis İstiklal Caddesi'ni eylemcilere kapattı.

Kadınları, "Vapurda, metroda, otobüste her yerde olacağız bu sokaklar bizim" sloganı atıyor.

Tünel Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Erkek şiddetine bahane çok susmaya hayatlarımızdan vazgeçmeye niyetimiz yok” pankartı açtı.

Mor renklerin hakim olduğu eylemde, kürtçe-türkçe “Şiddete karşı çare kadın”, “Öz savunma haktır yargılanamaz”, “Leyla haklıdır tecrit kaldırılmalı” dövizleri taşındı.

“Jin jiyan azadi” ve “Kadınlar artık susmayacaklar” sloganları atan kadınlar Galatasaray Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüşe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Kısa bir mesafe yürüyen kadınların önü polisler tarafından kesildi.

Kadınlar bunun üzerine “Aç aç barikatı aç” sloganını attı. Polis yürümek isteyen yüzlerce kadına “Yaptığınız eylem yasal değildir. Lütfen dağılın” diye anons etti. Kadınlar polisin anonsuna karşı “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganını attı. 

Bütün engellemelere rağmen yürümek isteyen kadınlara polis gaz bombaları ve plastik mermiler ile müdahale etti.

HDP'Lİ VEKİL DARP EDİLDİ

Müdahaleye rağmen yürümek isteyen kadınlara polisin şiddet uyguladığı da görüldü. HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de polis tarafından darp edildi.

Yüzlerce kadın sloganlar atarak alanda beklemeye devam ediyor. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı