Ankara’da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kadını taciz eden Sertaç Çıtaksevi ceza alıp tahliye edildi.

Sertaç  Çıtaksevi, otobüsten inince takip ettiği kadını evinin önünde elle taciz edip kaçmıştı. Üniversite öğrencisi, polislerin şikayetiyle ilgilenmediği iddiasıyla taciz sanığını Twitter’dan aramış, yoğun kamuoyu baskısı sonrası Çıtaksevi yakalanıp tutuklanmıştı.

Çıtaksevi’nin Ankara 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın dünkü ikinci duruşmasında karar çıktı.

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre mahkeme Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun davaya katılma talebini reddetti.

Mahkeme, üst sınırı beş yıl olan sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel saldırı suçundan hakkında dava açılan sanığa iki yıl ceza verdi. Takdir indirimi yapılan sanığın cezası bir yıl sekiz aya indirildi.

Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Ceza beş yıl ertelenirken sanık tahliye edildi.

Çıtaksevi, 22 Aralık 2017’de tutuklanmıştı.

TAKIM ELBİSEYLE GELDİ

Kadın Meclisleri bileşenlerinden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Temsilcisi Ayşen Ece Kavas kararla ilgili şunları söyledi:

“Sanık yine takım elbiseyle geldi ve ‘Pişmanım’ dedi. İndirimler uygulandığı sürece bu saldırılar devam ediyor. Zaten dava basit cinsel saldırıdan açılmıştı ve mahkeme de bu suçun alt sınırından ceza vererek indirim uyguladı. Bu sadece şiddetin önünü açar. Ancak arkadaşımızın mücadelesiyle bu dava açıldı. Bütün kadınlara bu durum örnek olmalı. Kadınlar şikayetten vazgeçmesinler. Mücadeleyi sürdürecek ve her türlü şiddeti bitireceğiz. Bu mücadeleyi idam, hadım gibi tartışmalar olmadan da yasal süreçleri etkin işleterek yürütebiliriz.”