Yemek Sepeti üzerinden Bambi Kuruyemiş’ten sipariş veren kadın, sipariş için gelen kuryenin teslimin ardından aralıksız telefon tacizine uğradı. 

Yaşadığı tacisi Facebook üzerinden paylaşan kadın, herkesi durumu ifşa etmeye çağırdı. Paylaşım üzerine Bambi Kuruyemiş tacizciyi işten çıkardı, kamuoyundan özür diledi. Bianet'te yer alan habere göre Bambi yetkilileri tacizci ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan taciz Facebook üzerinden 7 bin 454 defa paylaşıldı. M. Ö. ‘nün Facebook üzerinden paylaştığı taciz olayı şu şekilde yaşandı:

Yemeksepeti üzerinden Bambi Kuruyemiş’ten verdiği siparişin ödemesinde sıkıntı yaşandı. İki defa denemenin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine başka bir Bambi çalışanı M. Ö.’nün yaşadığı yere gelişinde ödeme gerçekleşti.

Olaydan birkaç saat sonra ödemeyi alan erkek çalışan, M. Ö.’ye taciz içerikli mesajlar atmaya başladı, taciz ve tehdit etti. M. Ö.’nün yaşadığı yeri ve telefonunu bildiğini belirterek tehdit ve tacizlerine devam etti.

Konuşmalara göre, kurye olduğu belirtilen şahıs ısrarlı biçimde kadına telefonunu açmasını, kendisini beğendiğini, nerede oturduğunu bildiğini söylüyor. Ardından küfür ve tehditlerin yağdığı mesajlar kadın, savcılık ve polise şikayette bulunacağını belirtse de kesilmiyor.

Kadının ifadesine göre, taciz ertesi gün de devam etti.

Kuryenin polis ya da savcılık tehdidinden hiç de endişe duymadığı şöyle anlatıldı: “Sabahında iş arkadaşımla havaalanındayken, belki serinkanlılığımdan korktuğundan arayan bu şahsın aramasını bu kez açtım ve tekrar polise, savcılığa başvuracağımı söyledim. İlk olarak telefonunu bir arkadaşının kullandığını söyleyen bu şahsa kim olduğunu ve adımı, adresimi, ismimi nerden bulduğunu sorduğumda çıldırarak bir gece önce mesajla yolladığı tehditlerin benzerlerini telefonda da yineledi ve gayet pişkin, “ben polisim zaten, ne olacak ki bana” dedi. elbette polis olmasa bile, niye bu kadar rahat olduğunu sanıyorum hepiniz tahmin edebilirsiniz; çünkü bu ülkede kimseye bir şey olmuyor.”

İleti şöyle sonlandı: “Ben bu şahıs cezasını çekene kadar uğraşacağım; firmanın durumu itiraf etmesi için boykot etmenizi veya afişe etmek amaçlı, en azından bu statusü paylaşmanızı rica ediyorum. Hepimizin güvenliğini tehdit eden bu canavarların, sırtımızdan milyarlar kazanmasını ve her şeyin bu kadar rahatça yapılabilmesini artık kabul edemiyorum. Tüm bilgilerime sahip, hiçbir çekincesi olmayan bu sapığın bana zarar vermeyeceğinin garantisini kim verecek?”