İSTANBUL- Yoğurtçu Parkı Forumu'ndan kadınlar, Haziran ayaklanması sürecinde ve son olarak Kadıköy'deki eylemlerde sıkça yaşanan polisin kadınlara yönelik ince araması ve tacizine karşı Kadıköy'de yürüyüş yaptı.

Kadıköy Boğa Heykeli önünde bir araya gelen kadınlar, "AKP'nin tacizci polisinden hesabı kadınlar soracak" pankartı açarak Kadıköy Rıhtım Emniyeti'ne doğru yürüyüşe geçti. Sık sık "AKP elini bedenimden çek", "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadi", "Tacizci polis Kadıköy'den defol" sloganlarını atan kadınlara, Kadıköy halkı balkonlarından alkış ve tencere tavalara destek verdi.

Karakol önüne 50 metre mesafede kadınların önü polis tarafından kesildi. Polis barikatını alkışlar ve sloganlarla protesto eden kadınlar burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Nidağ Karabağ, "Erkek devlet şiddetinin bugünkü temsilcisi AKP, kadınların Haziran isyanı ile büyüyen öfkesini ve sokaklarda görünür olmasını polis şiddeti ve taciziyle bastırmak istiyor" dedi.

Öfkelerinin gün geçtikçe artığını ifade eden Karabağ, "Bizler sokağa daha çok döküldükçe tencerelerimizle tavamızla sesimizi çıkardıkça devlet isyanımızı bastırmak için en geleneksel işkence yöntemlerine başvuruyor. Hiçbir meşruluğu olmayan çıplak aramayla biz kadınları onursuzlaştırmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Karabağ, Kadıköy Rıhtım Emniyeti'nde iki kadına zorla çıplak arama yapıldığını hatırlattı.

Karabağ, şöyle devam etti: "Susmamızı bekleyenler bizim daha fazla yaşam alanlarımıza, hayatımıza, geleceğimize sahip çıktığımızı görsünler."

Polis şiddetinin ve tacizinin biran önce son bulmasını isteyen Karabağ, kadınları taciz eden polislerin cezalandırılmasını istedi.

Kadınlar açıklamanın ardından yürüyüşte taşıdıkları dövizleri polis barikatına bırakarak eylemi sonlandırdı. (ETHA)