MUĞLA (16.03.2011)- Fethiye'deki tecavüz davasının sanıkları, mağdur kadını suçladı. Tecavüzcüler, kendilerine komplo kurulduğunu öne sürdü. Gerekçeleri ise mağdur kadının, kadın örgütlerine üye olması. Kadınlar adliye önünde adalet istedi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, bir kadının toplu tecavüze uğradığı davada altı kişiden sadece üçünü dinleyebildi; diğer üçü avukatları olmadığı için ifadeleri alınamadı. Mahkeme, olay günü yaşları 18 yaşından küçük olan diğer iki sanığı kapalı oturumda dinledi.

Mağdur kadını tanımadıklarını, ancak kaplıcalarda erkek arkadaşıyla birlikte oda kiraladığını söyleyen tanıklar, "komplo" iddiasında bulundu.

Tecavüz sanıkları, "Kadın, kadın örgütlerine üye. Ayrıca sosyalist. Burası mutaassıp bir yer, böyle şeyler olmaz" şeklinde ifadeler verdi. Sanıklar, tecavüz sırasında bilincini kaybeden kadın için "Akli dengesi yerinde bile değildi" gibi ifadeler de kullandı.

Mahkeme, Emniyetten olayın gerçekleştiği otelin müşteri listesinin istenmesine, Haziran, Temmuz-Ağustos ve Aralık 2007 ve Ocak 2008 tarihli telefon kayıtlarının istenmesine karar verdi.

Ayrıca, sanıklara ait bilgisayar harddiskleri de incelemeye alındı. Sanık avukatları tecavüz mağduru kadının müvekkilleriyle yüzleşmesini istedi. Hakim bu talebi kabul etti. Duruşma, 27 Mayıs'a ertelendi.

Kadınlar davanın peşini bırakmayacak

Duruşma öncesinde adliye önünde Tecavüze Karşı Platform ile İzmir Kadın Platformu birer açıklama yaptı. Söz konusu tecavüz olayının kapatılmak istendiğini belirten kadınlar, kadın örgütlerinin mücadelesi sonucu davanın açıldığına dikkat çekti. Kadınlar, gerçek adalet yerini buluncaya kadar davanın peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Muğla'da 4 yıl önce bir kadın, erkek arkadaşıyla birlikte dinlenmek için bir kaplıcaya gitti. Ancak, kadın burada erkek arkadaşı, onun arkadaşları ve çocuklarının tecavüzüne uğradı. Olayın ardından uzun süre dava açılmadı. Daha sonra savcılık, olay sırasında 18 yaşından küçük failler için dava açtı. Konunun kadın örgütlerinin müdahalesiyle gündeme gelmesinin ardından diğer failler de davaya dahil edildi.