Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Ankara, Batman ve Urfa'da 8 Mart etkinliklerinin yasaklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

"Yasak Saray'ınsa sokaklar kadınların" diyen SKM, "Saray'ın ve yasakçı zihniyetin topyekün saldırıları her gün yenileri eklenerek devam etmektedir. Hiçbir hukuksal dayanak gösterilmeden miting ve yürüyüşlerin yasaklanması Saray'ın ve kukla hükümetinin keyfi tutumdur" ifadelerini kullandı.

SKM açıklamasında şunları belirtti:

"Kadınların iradesi kırmaya dönük bu yasaklamalara karşı SKM olarak örgütlü bulunduğumuz her alanda sokakta olacağız. 'Yasak Saray'ınsa sokaklar kadınlarındır' perspektifiyle bulunduğumuz her alanı 8 Mart alanına çevirerek renklerimizle, taleplerimizle sokakları kuşatacağız. Kadınların iradesine engellemeye çalışanlar bilsinler ki, tarihte, egemenler kadınların iradelerine ezemediler/ezemeyecekler."

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan SKM, "Newyork dokuma işçi kadınların canı pahasına yarattığı direnişin gücüyle, Rojava kadın devrimin iradesiyle 8 Mart'ta kadın iradesini kuşanarak alanlarda olacağız" dedi.