İstanbul Feminist Kollektifi üyesi bir grup kadın Ümraniye'de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Arzu Odabaşı'nın öldürüldüğü yerde, kadına yönelik şiddeti protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Kadınlar yaptıkları açıklamada "Savcılar şikayetimizi ciddiye almıyor. Sokaklara çıkıp cam çerçeve mi indirelim, silah mı kuşanalım" dediler.

"ERKEKLER VURUYOR DEVLET KORUYOR"

Ümraniye Gümüşsuyu Caddesi üzerinde Arzu Odabaşı’nın eşi tarafından öldürüldüğü yerde saat 13.00’de toplanan İstanbul Feminist Kollektifi üyesi bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için çeşitli dövizler taşıyıp "Bağır herkes duysun erkek şiddeti dursun", "Erkekler vuruyor devlet koruyor", "Tesadüf değil erkek şiddeti" şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Selin Nakıpoğlu, Arzu Odabaşı’nın koca şiddetini adli mercilere bildirdiği halde öldürülene kadar devletin kılını kıpırdatmadığını belirterek, şunları söyledi: 

"O merciler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, kadınların şikayetini ciddiye almayanların takipçisi olacağımızı buradan herkese duyuruyoruz. Adana’da Semiha K. yıllarca şiddet gördüğü halde devlet Semiha’yı da koruyamadı ve öldürüldü. Gebze’de Çiğdem K’ yı da kocası pompalı tüfekle öldürdü. Özlem eski kocadan kurtulmak için il değiştirdi katil onu buldu ve bıçakla ağır yaraladı. Maltepe’de Şehri F. daha önce şikayetçi olduğu halde gözaltına alınıp bırakılan erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Gaziantep’te kocasından boşanmak isteyen kadın bıçaklanarak yaralandı. Erkekler seri kadın cinayeti işlerken devlet seyrediyor" 

BAKAN MÜNFERİT DİYOR

Bu cinayetlerin devletin kadını koruyamadığını kadınları hanedeki erkek şiddetiyle baş başa bırakıldığını gösterdiğini belirten Nakıpoğlu "Aileden sorumlu Devlet Bakanı kadın cinayetleri için münferit diyor. Ya münferidin anlamanı bilmiyor ya da bunca kadın kıyımını görmüyor. Meclis acilen toplanıp kadın cinayetlerini önlemek için karar almalıdır. Savcılar kadının şikayetini ciddiye almıyor. Sokaklara çıkıp cam çerçeve mi indirelim, silah mı kuşanalım. Sabrımız kalmadı canımız yanıyor" dedi. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

RADİKAL