Urfa Viranşehir'de ölüm tehdidi aldığı için kaçarak, Diyarbakır Kadın Sığınma Evi'ne yerleşen, 19 yaşındaki Hacire Göv'ün sığınma evinden alınarak iple boğulup bir kuyuya atıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan katil zanlısı 2 akraba suçunu itiraf etti, adliyeye sevk edilecek.

İfadelere göre olay şöyle gelişti: Urfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Tekmeli Köyü Sergen Mezrası'nda yaşayan ve yaklaşık 5 ay önce, 3.5 aylık hamile olduğu fark edilen Hacire Göv, şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Kadın Sığınma Evi'ne götürülerek koruma altına alındı. Amcaoğulları H. G ve C. G., temas kurarak olayın tatlıya bağlanacağını ve evine dönmesini istedikleri Hacire'yi ikna etti. Kadın sığınma evinden ayrılarak amcaoğulları ile birlikte yola çıkan Hacire Göv'den 5 gündür kayıptı. Bir daha kendisinden haber alınamayan Hacire'nin aile fertleri, ayıp olduğunu söyleyerek, jandarmaya başvurdu.

GÖZALTINA ALINAN İKİ KARDEŞ İTİRAF ETTİ

Hacire'nin bulunabilmesi için köyde arama çalışmalarını yürüten jandarma ekipleri namus cinayetinden şüphelenerek, soruşturmayı derinleştirdi. Hacire'nin sığınma evinden amcaoğulları tarafından alınarak, köye doğru yola çıktıklarını tespit edildi. Gözaltına alınan H. G. ve C. G, isimli iki kardeşin suçlarını itiraf etmesi üzerine, itfaiye ekiplerinin yardımıyla köyün 2 kilometre ilerisindeki yaklaşık 20 metre derinliğindeki kör kuyudan Hacire'nin cansız bedeni çıkarıldı.

8 AYLIK HAMİLE OLDUĞU BELİRLENDİ

Otopsi yapılmak üzere önce Viranşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Hacire'nin boğazında vücudunu farklı bölgelerinde şişlikler tespit edilirken, 8 aylık hamile olduğu belirlendi. Hacire'ni cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde otopsi yapıldı. Otopsinin ardından cenaze defnedilmek üzere köyüne doğru yola çıkarıldı.

Katil zanlıları H. G. ve C. G'nin sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. Öte yandan cinayete ortak olduğu belirtilen bir kişi daha aranıyor.

ÖLÜM KARARINI ‘AİLE MECLİSİ’ VERMİŞ

Viranşehir İlçesi'nde, 18 metre derinliğindeki kuyuda cesedi bulunan ve 8.5 aylık hamile olduğu belirlenen 19 yaşındaki Hacire Göv'ün, "Aile meclisi kararı ile" katledildiği ortaya çıktı. Hacire'nin doğduğu köyde kadınlar ve yakınları olmadan jandarma önlemi altında toprağa verildi. Gözaltına alınan katil zanlıları "Töre için yaptık" derken, 17 yaşındaki kardeşi ise "Aile karar aldı, annem ölmesin diye Diyarbakır'a gönderdi" dedi. Cinayetle ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Hacire Göv'den Diyarbakır'daki akrabasının evinden alındıktan sonra haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, Göv'ün amcası çocukları tarafından Viranşehir'e getirildiğini belirledi. Jandarma, Hasan ve Cuma Göv'ü gözaltına aldı. Jandarmada sorguya alınan iki kardeşin, "Namusumuza leke getirdi, töre gereği öldürdük" değdi öğrenildi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hasan ve Cuma Göv'ün cinayeti itiraf etmesinin ardından jandarma , iki kardeşin söylediği Keçikuyu mevkiindeki kuyunun bulunduğu bölgeye gitti. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla kuyuya inen ekipler, Hacire Göv'ün cesedini boynundaki iple birlikte buldu. Kuyudan çıkarılan Göv'ün cesedi, otopsi için morga gönderildi. Yapılan otopside, Hacire Göv'ün 8.5 aylık hamile olduğu ve boğularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma, Hacire Göv'ün babası Hamaki ve annesi Melfiye ile 2 ağabeyini de gözaltına aldı.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki otopsi işleminin ardından Hacire Göv'ün cenazesi, bugün yakınlarına teslim edildi. Tekneli Köyü'ne getirilen cenaze, öğleden sonra kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde jandarma güvenlik önlemi aldı. "Namus" kisvesi altında katledilen Hacer için köyde taziye kurulmayacağı öğrenildi. Hacire Göv'ün yakınlarının, töre kurbanı genç kız için taziye yapmayacakları öğrenildi.

KARDEŞTEN İTİRAF

Öte yandan Hacire'nin 17 yaşındaki kardeşi M.G ise aile meclisi kararı ile katledildiğini itiraf etti. M.G, "Ailede karar alındı, annem ölmesin diye Diyarbakır'a gönderdi. Amcamın çocukları da onu Diyarbakır'dan alıp köye getirmişler. Önce elektrik direğine asıp boğmuşlar. Sonrada götürüp kuyuya atmışlar" dedi. (Evrensel)