Şiddet gördüğü eşinden boşanan M.Y. (29), gidecek yeri olmadığı için Kayseri’de bir pansiyonda mahsur kaldı. Kayseri'den çıkmak isteyen ancak koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlere getirilen giriş ve çıkış yasağında dolayı kentten çıkamayan genç kadın, pansiyonda sadece bir gece kalabilecek parasının olduğunu ve gidecek yerinin olmadığını belirterek, yardım istedi. 
 
17 YAŞINDA EVLENDİRİLDİ 
 
17 yaşında evlendirilen ve Kayseri’ye yerleşen M.Y.’nin biri 9 diğeri 5 yaşında iki çocuğu var. 12 yıllık evlilik hayatında sistematik şiddet gören M.Y., yaşadığı fiziki ve psikolojik baskıya dayanamayarak eşine boşanma davası açtı. 6 ay önce boşanan M.Y’ye, eski eşi tarafından çocuklarının gösterilmediğini kaydetti. Gidecek yeri olmamasına rağmen çocuklarını görebilmek için Kayseri’de kalmaya devam eden M.Y’nin, burada günlük 50 TL karşılığında çalıştığı dile getirdi. Kayseri’de bir pansiyonda kalan M.Y., 5 ay boyunca günlük kazandığı parayı pansiyona ödemek zorunda kaldığını, ancak koronavirüsten kaynaklı işsiz kaldığı için artık konaklamaya verecek parasının da olmadığını söyledi.
 
KAYSERİ’DE MAHSUR KALDI
 
Arjin Dilek Öncel'in Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, şiddet gördüğü eşinden boşandıktan sonra 5 ay boyunca yaşadıklarını anlatan M.Y., mahsur kaldığı Kayseri’de işsiz olduğu için çıkmak istediğini belirtti. M.Y. yaşadıklarını şöyle anlattı: “Erken yaşta anne oldum. Çok acı çektim, şiddet gördüm eşimden. Şiddete dayanamadım, boşandım. Çocuklarım elimden alındı. Bir ay çocuklarımı göremedim. Ailemin yanına gidemedim çünkü çocuklarım burada. Benim burada çocuklarım için içim yanıyor. Lütfen bana yardım edin. Ben bir pansiyonda kalıyorum. Ancak hiç param kalmadı. Artık pansiyonda da kalamam.”
 
‘KALACAK YERİM YOK’
 
Kayseri Valiliği’ne başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını kaydeden M.Y., “Koronavirüsten kaynaklı kimse yardım etmiyor. Burada mahsur kaldım. Bir yandan da çocuklarım bana gösterilmiyor. Bir anneye yapılacak en büyük kötülük bu. Çok mağdurum. Çalışmıyorum. Kalacak yerim yok” dedi.