TRT'de iftar vakti yayınlanan bir programda, hamile kadınların dışarıda gezmemesi yönündeki açıklamaları nedeniyle tepki çeken Ömer Tuğrul İnançer, Tepebaşı'ndaki TRT binası önünde protesto edildi.

Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan TRT binası önünde saat 13.00'da toplanan Halkevci Kadınlar üyesi 20 kadın, "Sokakları meydanları terk etmiyoruz. Ömer Tuğrul İnançer özür dile!", "Seni getiren leylek bile pişman" yazılı pankart ve dövizler açtı.

"AKP elini bedenimden çek", "AKP'den hesabı kadınlar soracak" şeklinde sloganlar atan grup adına açıklamayı okuyan Hande Yanar, "AKP iktidarı gerici muhafazakar düzenini kalıcı ve yaygın hale getirirken kadın düşmanlığını ana eksen haline getiriyor. Hal böyle olunca iktidarın kanalı da kadın, hamilelik konularında ağzından gerici ve akıl dışı sözler dökülen avukat Ömer Tuğrul İnançer'in engin görüşlerinden yaralanmak üzere programa çıkararak kadın düşmanlığına kendi cephesinden katkı koyuyor" dedi.

İNANÇER ÖZÜR DİLEMELİ

Yanar, "İnançer haddini bilmeli, ekrana bir kez daha çıkmadan önce bin kez düşünmeli, söylediği sözlerden ötürü özür dilemeli, kadınların isyanını ciddi bir mesele olarak önüne koymalıdır. TRT'de İnançer'in açıklamalarını sahiplenmediğini iddia ediyorsa, bir an önce İnançer'in hık deyicisi sunucusunun işine son vermelidir" diye konuştu.(SKY360)