Şefkat-Der üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bedensel dokunulmazlığa karşı silah kullanma eğitimi almak için Küçükçekmece’de silah atış poligonunda buluştu.

“Potansiyel taciz ve tecavüzcülere karşı devlet korumuyorsa, risk altındaki kadınların hayatta kalması için meşru savunma alet ve maddeleri sergisi ve kullanım etkinliği” pankartı açan kadınlar, pankart aracılığı ile kadınların erkek şiddetine karşı topuklu ayakkabı, merdane, tencere-tava gibi aletlerle kendilerini koruyabilecekleri mesajını verdi.

“YERİNE GÖRE TOPUKLU AYAKKABINIZI BİLE SAVUNMA AMAÇLI KULLANABİLİRSİNİZ”

Devlet koruması altındaki kadınların da katledildiğini belirten derneğin eşbaşkanı Hayrettin Bulan “Çok anlamlı bir etkinlik yapıyoruz ama keşke yapmasaydık. Devlet yetkililerine, kadın cinayetlerini, taciz, tecavüzleri önleyin, kadınları gerçekten koruyun şeklinde bir sürü öneri getirmiştik. Ama geldiğimiz noktaya baktığımız zaman maalesef kadınlar polise savcıya başvurduğu halde katledilmeye devam ediliyor. Devlete, can güvenliklerini ya tamamen sağlayın ya da kadınların kendisini koruması için gerekirse silah kullanmayı öğretin, savunma sporlarını öğretin, ruhsatlı ücretsiz silahlar verin diyoruz. Silahlanmayı savunan bir dernek değiliz ama kadınların meşru savunma hakkı vardır. Yani karşısına bıçakla, silahla gelen bir insana karşı kendisini koruyabilmesi lazım. Atış yapmayı, silah kullanmayı da öğrenin. Yanınızda biber gazı, elektroşok aleti, tabanca taşıyın. Yerine göre topuklu ayakkabınızı bile savunma amaçlı kullanabilirsiniz” dedi.

“SİLAHLA GELENE ANCAK SİLAHLA KARŞILIK VEREREK KENDİLERİNİ KORUYABİLİRLER”

Derneğin diğer eşbaşkanı Türkan Uruk ise, “Kadın cins kıyımı son hızla devam ediyor. Gerçekten adli ve idari tedbirler alınsa bu cinayetler son bulacak. Biz de kadınları meşru savunma sporlarını öğrenmeye, silahlanma çağrımızı yapmak ve eğitimlere başlamak durumundayız şu anda. Mecburuz çünkü kadınlar kendilerini öldürmeye silahla gelene ancak silahla karşılık vererek kendilerini koruyabilirler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dernek üyesi kadınlar poligonda silahla hedeflere ateş etti.

Kaynak: zete