İstanbul’da cesedi bulunan ABD’li Sarai Sierra cinayetinde Adli Tıp incelemesini tamamladı. Adli Tıp, Sierra’nın başına tuğla veya taşla vurulduğunu, ayrıca tecavüz bulgusuna rastlanmadığını söyledi.

Taraf’tan Aysun Yazıcı’nın haberine göre, fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da kaybolduktan sonra Cankurtaran’daki tarihi surlarda cesedi bulunan ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın ölümüyle ilgili sis perdesi aralandı. “Laz Ziya” lakaplı katil zanlısı Ziya T.’nin “Onu öpmeye çalıştım, direnince öldürdüm” dediği Sierra cinayetiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada üç aydır beklenen Adli Tıp raporu tamamlandı. Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi, Sierra’nın tırnak aralarından doku örnekleri almış ve kesin ölüm sebebini bulmak için inceleme başlatmıştı.

ÖRNEKLER KARŞILAŞTIRILDI

Soruşturmayı yürüten Savcı Hüseyin Kaplan, tecavüz şüphesiyle ilgili gözaltına alınanlardan kan, tükürük ve parmak izi örneklerinin alınıp bu dokularla karşılaştırılmasını istemişti. Daha sonra Sierra’nın cesedi ve iç çamaşırları üzerinden de örnekler alınmıştı. Adli Tıp, örneklerin karşılaştırmasını yaptı. İnceleme sonunda Sierra’da herhangi bir tecavüz bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

ŞÜPHELERE NOKTA KONULDU

Önceki gün savcılığa ulaşan dört sayfalık otopsi raporunda, Sierra’nın kesin ölüm sebebiyle ilgili şüphelere de nokta konuldu. Sierra’nın tuğla ya da taş gibi bir cisimle kafasına aldığı darbe sonucu öldüğü kesinleşti. Raporda kesin ölüm sebebiyle ilgili, “Künt travmaya bağlı ölüm” denildi. Savcılık uzun zamandır Sierra’nın ölüm sebebinin kesinleşmesini bekliyordu.

Cinayeti itiraf eden tutuklu Ziya T. hakkında, önümüzdeki günlerde “adam öldürme” suçlamasıyla iddianame hazırlanacak. Cinayetten sonra Suriye’ye kaçtığını ve bir süre Özgür Suriye Ordusu’yla birlikte savaştığını iddia eden Ziya T. Hatay’da yakalanmıştı.