Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları, metrobüs hattında sadece kadınların kullanacağı metrobüslerin uygulamaya geçmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binası önünde toplanan Saadet Partisi üyesi kadınlar, "Huzurlu ve güvenli bir yolculuk için pembebüs bir lüks değil ihtiyaçtır" ve "Rahat yolculuk etmek hakkımız, kadınlara özel ulaşım istiyoruz" pankartları açtı.

Milliyet’te yer alan habere göre, grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, metrobüs uygulamasının trafiği rahatlatan önemli bir proje olduğunu ancak metrobüs hattındaki yoğunluk nedeniyle toplumun annesi, eşi, kardeşi ve kızı konumundaki İstanbul kadınlarının ciddi sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Metrobüs konusunda kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyleyen Asiltürk, "Pembe metrobüs, bu devasa şehirde yaşayan hanımlar için bir lüks veya lütuf değil, görmezden gelinemeyecek derecede mühim ve acil bir ihtiyaçtır. Metrobüsü tercih eden kadınların yoğunluktan dolayı yaşadıkları sıkıntılar, genellikle hoş olmayan tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Gidecekleri yere yetişme telaşı içerisinde dolu araçlara binmek zorunda kalan kadın yolcular, hamile çocuklu veya yaşlı oldukları halde nefes almanın zor olduğu, itiş kakışların yaşandığı bu araçlarla bazen yolculuk etmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca bazı ahlaksızların gerçekleştirdiği taciz vakaları da bu durumu daha vahim noktalara taşımaktadır" diye konuştu.

Asiltürk, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstanbul'da ilk olarak Saadet Partisinin dile getirdiği pembe metrobüs için çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının mücadelesine destek olmaya ve kadınlara özel metrobüslerimiz duraklarda seferlere başlayıncaya kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesine ısrarla taleplerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz.’’