"Siyah Beyaz Aşk" dizisinin kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti meşrulaştırdığını söyleyen CHP’li milletvekili Tur Yıldız Biçer, dizinin yayından kaldırılması için RTÜK’e başvuru yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Kanal D’de yayınlanan "Siyah Beyaz Aşk" adlı dizinin yayından kaldırılması için Radyo televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) başvuruda bulundu. Söz konusu dizinin şiddete özendirdiğini belirten Biçer, şikayetinde “Kanal D’de yayınlanan ve genel olarak şiddeti özendiren, kanıksatan bir dizi olduğunu gördüğüm ‘Siyah Beyaz Aşk’ adlı dizi filmin yayınlanan ilk iki bölümünde kadına ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin izletilmekte olduğunu gördüm” ifadelerini kullandı.

'TACİZİ NORMALLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞIYOR' 

Kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmaya çalışıldığına vurgu yapan Biçer şikayet başvurusunda devamla şunları aktardı: "Söz konusu dizi filmde, sağlık çalışanlarına ve kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve cinayetleri medyanın bu şekilde meşrulaştırmaya ve normalleştirmeye çalışıldığına, sağlık çalışanlarının ve kadınların aciz durumda bırakılmak istendiğine seyirci olunmaktadır. RTÜK’ün de ivedi şekilde söz konusu yayını katalogdan çıkartması gerekmektedir."