Rojava’nın ilk bağımsız kadın radyosu JIN.FM yayın hayatına başladı.
Radyonun Yayın Müdürü Şirin İbrahim, kadının toplumdaki rolüne dikkat     çekerek, hedeflerinin kadınların sorunlarına inmek ve çözüm üretebilmek olduğunu söyledi.
Rojava’nın Cizîrê Kantonu’na bağlı Amûdê kentinde Rojava’nın ilk bağımsız kadın radyosu JIN.FM açıldı. Radyonun Yayın Müdürü Şirin İbrahim, kadın radyosunun toplumsal bir radyo olduğunu belirterek, çalışanların sadece kadınlardan oluştuğunu belirtti. Radyonun hazırlık çalışmalarının bir yıl sürdüğünü dile getiren İbrahim, çalışanların ise radyoda eğitimlerinin yapıldığını ifade etti.

‘HEDEFİMİZ KADINLARIN YAŞADIĞI SORUNLARA İNMEK'

104 frekansı üzerinden yayın yapan radyonun Amûdê’nin köylerine kadar ulaşacağını söyleyen İbrahim, “Amacımız sadece kadınlara bir çalışma imkanı sunmak değil aynı zamanda günlük yayındaki hedefimiz kadınların sorunlarına da inebilmek ve çözüm getirebilmek. Kadınlar enerjilerini sadece ev içerisinde harcamamalı” dedi. 

‘KADINLARIN İŞİTSEL EĞİTİM YERİ’

Radyoda çalışan kadınlara verilen eğitimlerin sadece radyo çalışanları ile sınırlı kalmayacağını belirten İbrahim, “Aynı zamanda tüm alanlarda basın çalışanlarının sayıları da artırılacak ve bu alanda bulunan tüm yayınlardan faydalanacağız. Radyo, Kadın Yayın Eğitim Merkezi’ne bağlı bir proje. Bu merkez Suriye’de ilk bağımsız merkezlerden sayılıyor ve kadınların işitsel eğitim yeri” ifadelerinde bulundu.
Kadın radyosunun ilk haftalarda günlük 4 saat yayın yapacağının bilgisini veren İbrahim, yayın saatinin ise 12.00 ile 16.00 saatleri arasında olacağını söyledi. Şimdiye kadar 10 kadın çalışan yetiştirdiklerini ifade eden İbrahim, “10 çalışan dışında şimdi 8 kadın arkadaşı da yetiştiriyoruz. Onların hazırlığı günlük olarak program hazırlığı ve sunuşu üzerinden oluyor” diye konuştu.

    Evrensel