Bursa'da, devlet hastanesi ek hizmet binasında çalışan 45 yaşındaki Arzu Özkan'ı tabanca ile ağır yaralayan emekli polis memuru 52 yaşındaki Orhan Bulut'un tutuklu olarak yargılanmasına devam edildi.

İkinci duruşmada da suçunu kabul eden Bulut, " Açık kıyafet giymişti. Bir de tişörtünün iki düğmesi açıktı. Belimdeki silahı çıkartıp iki el ona ateş ettim. Üzgünüm, pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

UZAKLAŞTIRMA CEZASI VARDI

Bursa'da Yüksek İhtisas Hastanesinin Mudanya Yolu üzerindeki ek hizmet binasında Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde sekreter olarak çalışan Arzu Özkan, geçen 6 şubat günü çalıştığı hastanede, kendisini rahatsız ettiği için uzaklaştırma cezası verilen emekli polis memuru arkadaşı Orhan Bulut'un silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna isabet eden 2 kurşunla  yaralanan ve aynı hastanede ameliyata alınan Arzu Özkan taburcu edilmesine rağmen yürüme sıkıntısı çekiyor.  

Hastanedeki güvenlik kameralarının kaydettiği olay sonrası teslim olan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Orhan Bulut hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘TİŞÖRTÜNÜN İKİ DÜĞMESİ AÇIKTI’

Bulut, "Arzu'nun telefonunda tanımadığım erkeklerin numaraları gördüm: 'Bu ne diye sordum' tartıştık. Buna sinirlenip polise giderek benden şikayetçi oldu. Davranışı zoruma gitti. Olay günü konuşmak için yanına gittim. Açık kıyafet giymişti. Bir de tişörtünün iki düğmesi açıktı. Belimdeki silahı çıkartıp iki el ona ateş ettim. Amacım öldürmek değildi. Pişmanım ondan ve ailesinden özür diliyorum" dedi. Duruşmada ifade veren Arzu Özkan ise Bulut'tan şikayetçi oldu.

Tanıkların dinlendiği duruşma sonrası mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi