Beyaz Bal adlı bir kadın boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından Beyoğlu’da bıçaklanarak öldürüldü. 

27 yerinden bıçaklanan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polisin, karakolun150 metre uzağındaki cinayete müdahale etmemesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Evrensel'de yer alan habere göre olay, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi Tekir Sokağı girişinde bulunan Ömer Hayyam Otobüs Durağı’nda saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Esenyurt’ta oturan ve aralarında geçimsizlik bulunan Osman Bal ile Beyaz Bal’ın boşanma aşamasında olduğu belirtildi. Dün Beyaz Bal’ın evde olmadığını görerek sinir krizi geçiren Osman Bal karısını bulmak üzere Taksim’e geldi. Taksim’de bir müddet eşini arayan Osman Bal, Beyaz Bal’ı Beyoğlu Tarlabaşı Caddesi Üzerinde Ömer Hayyam Otobüs Durağı önünde görünce elindeki bıçakla eşine saldırarak 27 yerinden bıçakladı.

Saldırganın küfürler savurarak kadını bıçakladığı dakikalar boyunca Beyoğlu Emniyet Müdürlüğünden tek bir polis dahi saldırı yerine gelmedi. Saldırgana müdahale edilmedi.

Kadının uğradığı şiddeti gören vatandaşlar polisi ve 112 Acil Servisi arayarak ve bıçaklı saldırganı uzaklaştırmaya çalışarak müdahale ederken saldırgan müdahale etmeye çalışan insanları da tehdit etti. Aylardır Taksim’i abluka altına alan ve en küçük eylemde anında müdahale eden polisin çok kısa sürede gelebileceği saldırı alanına dakikalar boyunca süren şiddete ve bıçaklanan kadının yerde kan kaybetmesine rağmen gelmemesi 150 metre uzağındaki cinayete seyirci kalması tepki topladı.

Cinayet sonrası yakalanan Osman Bal eşinin kendisini aldattığın iddia ederken, kocası tarafından defalarca bıçaklanan ve ağır yaralanan Beyaz Bal ise ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.