Ülkesinden gelinlikle çıktığı barış yolculuğunda Türkiye’de tecavüz edilerek öldürülen İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca'nın yaşamı tiyatro sahnesine yansıdı. Dört yıl önce öldürülen kızının hayatının ele alındığı tiyatro oyunun İstanbul’daki galasına katılan anne Elena Manzoni Di Chiosca, kızı hakkında düzenlenen faaliyetlerden son derece mutlu olduğunu, ancak Pippa Bacca’nın politik ve ideolojik çevrelerce kendi görüşlerine alet edilmesinden çekindiklerini belirtti.

 

İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca, dört yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlattığı “Gelin Yolculuğu”, 31 Mart 2008 tarihinde Türkiye'de dramatik şekilde son bulmuştu.

 

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir kişi tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülen Bacca'nın yaşamı, İstanbul’da Talimhane Tiyatrosu’nda sahneye taşındı. Deniz Altun’un yazıp Lerzan Pamir’in yönettiği tiyatroda, Bekir Çiçekdemir, Burcu Seçmeer, İpek Türktan Kaynak ve Kubilay Çamlıdağ gibi oyuncular sahne aldı.

 

Ölümünün dördüncü yılında etkileyici bir senaryoyla tiyatro sahnesine taşınan kızının hayatının ele alındığı tiyatro oyununun galasına katılan anne Elena Manzoni Di Chiosca, “Biz, ailece Pippa hakkında düzenlenen faaliyetlerden son derece memnunuz, ancak korktuğumuz bir nokta var; Pippa’nın politik ve ideolojik çevrelerce kendi görüşlerine alet edilmesi. Biz bunu istemiyoruz. Bunları takip edip, engellemeye çalışıyoruz. Onun dışında her zaman bu tür projeler bizi mutlu ediyor. Bu tür faaliyetler, Pippa’nın dünyaya yaymaya çalıştığı, vermeye çalıştığı mesaja destek oluyor” dedi.

 

Kızının mesajının, milletler, ırklar ve toplumlararası ilişkinin, dostluğun artırılması ve çoğalmasına yönelik olduğunu ifade eden Di Chiosca, bu doğrultuda yapılan her projeye destek olduklarını kaydetti. Elena Manzoni Di Chiosca, sözlerini şöyle noktaladı:

“Her şeyden önce bu faaliyetlerin yürümesi şu bakımdan önemli; Pippa’nın mesajının her zaman Pippa’nın kalması olarak özetleyebilirim. Her türlü faaliyette Pippa’nın Pippa olarak kalmasını istiyorum. Onun fantezilerle, birtakım sanatçı fantezileriyle abartılarak gösterilmesine her zaman karşıyım.”

 

Pippa Bacca’nın hayatını yansıtan tiyatro oyununu Deniz Altun yazdı. Dün akşam galası yapılan tiyatro oyununu Lerzan Pamir yönetirken, Bekir Çiçekdemir, Burcu Seçmeer, İpek Türktan Kaynak ve Kubilay Çamlıdağ gibi oyuncular sahne aldı.

 

Pippa Bacca'nın Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Lübnan, İsrail ve Filistin güzergâhından Tel-Aviv'de bitmesi hedeflenen yolculuğunda genç kadın, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüze uğrayıp boğularak öldürülmüştü. (F5haber)