Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürüldükten sonra yakılmış bedeni bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın annesi konuştu. Anne Songül Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti," dedi ve katillerin cezalandırılması için "Bu hakkın yerde kalmamasını istiyorum. İdam edilsin, işkence edilsin," dedi.

Al Jazeera Türk'te yer verilen habere göre anne Songül Aslan kızı için Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenecek cenaze töreni öncesi şunları söyledi:

"BU HAK YERDE KALMASIN; İDAM EDİLSİN, İŞKENCE EDİLSİNLER"

"Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum. Bu hakkın yerde kalmamasını istiyorum. İdam edilsin, işkence edilsin. Özgecan melek gibi kalbi temiz, yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Okuyup adam olma hedefleri vardı. Psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak hedefiydi. Hep çalışıyordu ve çok başarılıydı ama yapamadı maalesef.

"TEK HATASI DOLMUŞA BİNİP EVİNE GELMEK Mİ?"

"Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?

"SABAH SÜTÜNÜ, HARÇLIĞINI VERDİM"

"Kızımı en son okula yolcu ettim ve onu sabah gördüm. Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozuktu. Arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atıyor. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Kimliğini verdim, araştırıyoruz dediler"