Mersin'in Tarsus İlçesi'nde kayıp olarak aranan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulunurken, cinayet zanlıları yakalandı. Olayla ilgili Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) konuşan Aslan'ın ailesi ise faillerin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyor.

Özgecan Aslan'ın eniştesi Ahmet Yorulmaz, Özgecan'ın kendi halinde, kimseye kötülüğü olmayan biri olduğunu söyledi. Saldırganları daha önce tanımadıklarını ifade eden Yorulmaz, bu olayı yapanların ne amaçladığını bilmediğini ve katillerin en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

"BİRAZCIK ADALET VARSA..."

Yeğeninin kimseye zararının olmadığını söyleyen dayı Abdullah Akgün, "Bu caniliği yapanların cezalarını çekmelerini istiyoruz" dedi. Adaletin tecelli etmesini isteyen Akgün, "Türkiye'de birazcık adalet kalmışsa bu canileri aklamazlar" şeklinde konuştu.

'KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI SOKAĞA'

Kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini söyleyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da Özgecan Aslan'ın cenazesini tüm kadınlar olarak sahipleneceklerini söyledi. Cinayetin aydınlatılması ve faillerin en ağır cezaya çarptırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Mutlu, ülkede bulunan tüm kadınları kadın cinayetlerine karşı sokağa çıkmaya çağırdı.

Özgecan Aslan'ın otopsi işlemlerinin bittiği cenazenin ne zaman ve nerde defnedileceği ailenin bilgilendirme yapacağı öğrenildi.

Kaynak: Evrensel