Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesine tepkilerini göstermek isteyen bir grup erkek , İstiklal Caddesi'nde biraraya geldi.

"AHKAM KESMEK GİBİ BİR NİYET TAŞIMIYORUZ"

Taksim Tünel Meydanı'nda toplanan bir grup etekli erkekler ve kadınlar, “Kadına uzanan eller kırılsın'', “Erkek vuruyor, devlet susuyor" şeklinde slogan attı.

Etekli erkekler birinin 3 kızıyla birlikte geldiği dikkat çekti. Bir erkeğin ise eteğinin altında bulunan pantolonunun çıkarması eyleme katılanlardan alkış aldı. Grup daha sonra slogan atarak ve ıslık çalarak Galatasaray Lisesi önüne geldi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan başka bir etekli erkeklerin bulunduğu grup da sloganlar atarak kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Grupta oyuncu Serpil Çakmaklı ve Ali Erkazan da yer aldı. Erkazan'ın etek giydiği görüldü. Bir erkeğin ise eteği başından giymeye çalışması dikkat çekti.

"MEŞRULAŞTIRMA ÇABALARINI BÜTÜNÜYLE KINIYORUZ"

Ali Erkazan, Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yaparak, “Bu etkinlikle kendimizi kadınların yerine koymak kadınlık durumu ve psikolojisi ile ilgili ahkam kesmek gibi bir niyet taşımıyoruz. Türkiye topraklarında gün be gün artan kadın şiddetine, kadın cinayetlerine, kadınlara yönelik işlenen suçlara karşı erkekler olarak kadınların yanında yer aldığımızı göstermek istiyoruz. Kadının giyim kuşamından, oturup kalkmasına kaç çocuk doğuracağından yerinin nerede olduğuna kadar karışan yapıları biz erkekler olarak da istemiyoruz. Son zamanlarda artan kadın cinayetleri kadınların başlarına gelen akıbetin kadınların davranışlarıyla ilişkilendirilmesi mini etek giyen bir kadının tecavüzü hakettiği düşüncesi hastalıklı bir düşüncedir bu düşünce ne modern ne de layık Türkiye'de ne de dünyanın hiçbir yerinde meşrulaştırılamaz erkeklerin kadınların bedenlerinin polisi, gözcüsü, takipçisi ve nihayet tecavüzcüsü olmasıyla ilgili meşrulaştırma çabalarını bütünüyle kınıyoruz" diye konuştu.

Tünelden yürüyen grubun Galatasaray Lisesi önüne gelmesiyle iki grup birleşti. Burada bir süre daha slogan atan grup daha sonra tekrar Tünel meydanına doğru yürüdü. Ardından grup dağıldı. (CNN Türk)