Özgecan Aslan’ın adına kurulan Özgecanlar Derneği Dernek Başkanı Hediye Dalgıç ile Özgecan Aslan’ın ailesi arasındaki tartışmada uzlaşamaya varıldı. Derneği  kapatma kararı veren Dalgıç ve Aslan ailesi karşılıklı olarak cumhuriyet savcılığından şikayetlerinden vazgeçti.

2015 yılının şubat ayında katledilen Özgecan Aslan adına kurulan Özgecanlar Derneği, Aslan ailesi ile derneğin son başkanı Hediye Dalgıç arasındaki tartışmayla gündeme gelmişti.

Aslan ailesi ve Dalgıç, cumhuriyet savcılığına taşıdıkları şikâyetlerinden karşılıklı olarak vazgeçti ve Özgecanlar Derneği’nin kapatılması kararında uzlaştı.

Dernek geçtiğimiz aylarda, Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ve amcası Yaşasın Aslan’ın ‘Bizi dernekten dışladılar, bıçak çekerek bizi dernekten kovdular’ iddialarıyla gündeme gelmiş,  derneğin kişisel çıkarlar için kullanıldığını da iddia eden Aslan ailesi dernek başkanı Hediye Dalgıç hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Dalgıç da Aslan ailesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gökay Başcan'ın Mersinyaşam'da yer alan haberine göre dernek başkanlığından istifa eden Hediye Dalgıç ile Yaşasın Aslan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak bir açıklama yaparak, suç duyurusundan karşılıklı olarak vazgeçtiklerini ve Özgecan’ın adının daha fazla yıpranmaması için Özgecanlar Derneği’nin tasfiye sürecinin başlatılması kararı alındığını duyurdu.