8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde Kobani sınır hattındaki Mehser köyünde düzenlenen mitingde, İmralı Heyeti'nde yer alan Ceylan Bağrıyanık PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 8 Mart için kadınlara hitaben ilettiği mesajı okudu.

ANF'deki habere göre; Öcalan, mesajında, "Kobanê şahsında, Arin Mirkan'ların direniş ruhuyla kadınlar gözlerini yeni yaşama, yeni uygarlığa açmışlardır. Bu duyguyla özgürlük mücadelesini yürüten siz cesur kadınları saygıyla selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum" dedi.

Mesajında, kadın özgürlüğünü güçlendirmek istediklerini dile getiren Öcalan, "Benim için kadın özgürlüğü her şeyden daha önemlidir," dedi ve şunları söyledi:

"ERKEKLERE GÜVENMEYİN"

"30 yıldır en önemli destekçilerim kadın arkadaşlardır. Benim kadınla diyalogum, sözleşmem önemlidir. Siz kadının toplumsal sözleşmesini geliştireceksiniz. Kadın cinayetlerinden tutalım da kadın sünneti, tecavüz ve benzeri hepsine karşı mücadele veren bir sözleşme olmalı. Derinlikli ele almalısınız. Erkeklere güvenmeyin. Erkek dogmatiğini yıkın. Kadınlığınıza güvenin. Eşitlik ve özgürlük kadın meselesiyle sağlanır. Bu nedenle bizim devrimimiz kadın devrimidir."

"BU KADAR KADININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ÜLKEDE, BEN BU DEVLETE ÜYE OLMAM"

"Kadın kocasının eşi, babasının kızı ya da abisinin kız kardeşi değildir, olmamalıdır. Kadın kendisi olmak durumundadır. Bunun formülü tutkuyla çalışmaktır, yoğunlaşmaktır, karanlığı aydınlatmaktır," diyen Öcalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "üç çocuk, erken evlilik" talebine ve vurgusuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

"İki anlayış çatışıyor. Bakalım o mu kazanır, biz mi kazanırız göreceğiz. Benim buradaki Demokratik Çözüm başlıklarımda da kadın özgürlüğü birinci maddedir. Anlamıyorlar. 'Bunun demokratik çözümle ne alakası var' diyorlar. Ben net konuşuyorum. Kadın özgürlüğünün demokratik çözüm ile ilişkisi nettir. Daha önce de söyledim, bu kadar kadının öldürüldüğü bir ülkede, ben bu devlete üye olmam. Çözüm; kadının eşitlik, özgürlük hukukuyla beraber olur. Kadın hukuku-özgürlük hukuku benim için esastır."

"KADINLARIN MÜZAKERE HEYETİNDE YER ALMASI TARİHİ DEĞERDE"

Müzakere sürecinde kadınların rolüne de dikkati çeken Öcalan, "Kadınların ilk defa bir müzakere heyetinde yer alması tarihi değerdedir ve kutluyorum.  İnanıyorum ki 21'inci yüz yıl kadın özgürlüğünün sağlandığı yüz yıl olacaktır. Bu temelde bir kez daha hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum özgürlük mücadelenizde başarılar diliyorum," dedi.