Amerikalı gazeteci Antonia Ayres-Brown, küçüklüğünden beri kendine dert edindiği McDonalds’s’ın ‘kız-erkek oyuncağı’ uygulamasına karşı kampanya başlattı.

Magmono’nun haberine göre, Slate yazarı Aynes-Brown çocuk menüleriyle birlikte oyuncak veren dev hamburger zincirinin, oyuncaklarını kızlar ve erkekler için ayırmasının cinsiyetçilik olduğunu savundu.

McDonald’s şubelerini gezip veri toplayan gazeteci, şubelerin yüzde 79′unda “Oyuncak kız çocuğu için mi, erkek çocuğu için mi?” sorusunun sorulduğunu belirtti.

KAMPANYA BAŞLATTI


McDonalds’s ise iddiayı reddederek oyuncakların cinsiyet ayrımı gözetmeksizin yapıldığını söylese de, yapılan araştırmada oyuncakların yüzde 92 oranında sadece kızlar için ya da sadece erkekler için üretildiği ortaya çıktı.

Aynes-Brown hamburger zincirinin bu cinsiyetçi zihniyetinin değişmesi için DoSomething.org üzerinden imza toplamaya başladı.

Öte yandan McDonalds’s şubelerinde bu kampanyanın ardından kız veya erkek oyuncağı kelimeleri yasaklanırken, kızlar için olana ‘pembeli midilli’, erkekler için olanlara da ‘mavili at’ın kullanılması istendi. (diken.com.tr)