H.G.T. isimli bir kadın 30 yıldır evli olduğu eşi H.T.’ye boşanma davası açtı. Davacı kadının avukatı müvekkilinin cinsel eğiliminde farklılıklar olduğunu söylemesine rağmen mahkeme boşanma talebini reddetti. 

Hürriyet’in aktardığı haberde, İstanbul Aile Mahkemesi'ne 6 Kasım 2014'te dava açan H.G.T.'nin avukatı Fırat Söyle'nin dava dilekçesindeki iddialara göre H.G.T., davalı kocası H.T. ile 30 yıl önce görücü usulü ile evlendiği belirtildi. 

"MÜVEKKİLİMİN CİNSEL EĞİLİMLERİ FARKLI"

Davanın üçüncü duruşmasında davacı H.G.T.'nin avukatı Fırat Söyle, "Müvekkilim bir yıldan fazladır müşterek konuttan ayrı yaşamaktadır ve cinsel eğiliminde değişiklik vardır. Farklı cinsel yönelimi vardır. Farklı cinsel eğilimi nedeniyle bu evlilik sona ermiştir. Müvekkilim karşı tarafla kesinlikle cinsel ilişkiye girmemektedir. Boşanma kararı verilmeyecek olsa dahi bu evlilik yürümeyecektir. Boşanmalarını istiyoruz" dedi. 

Davacı H.G.T.de, "Bu evlilik benim için kesinlikle bitmiştir. Ben kimsenin etkisinde kalmıyorum. Boşanmak istiyorum" dedi. 

Davalı koca H.T. ise "Otuz yıllık bir evlilik söz konusudur. Yuvamı bozmak istemiyorum" dedi. Davalı kocanın avukatı da, "Davacının son iki üç yıldır takıldığı arkadaşları tarafından etkilendiğini düşünmekteyiz. Dava reddedilsin "dedi.

DAVACI KUSURLU BULUNDU

Davacı H.G.T.'nin ablası olduğunu tanık ifadesinde anlatan H.Ö.'de "Ablamın neden boşanmak istediğini bilmiyorum. Ancak artık kocasını istemediğini söylemektedir. Psikoloğa giderse ne olacağını bilmiyorum. Tarafların geçimsizliklerine şahit olmadım, şiddet duymadım" dedi. 

Diğer tanık kız kardeş A.Ç.'de, "Ablam yıllardır kocasını istemediğini söylemektedir. Ablam kocasını istememektedir ve dediğine göre barışma ihtimalleri yoktur" dedi. 

Davalı koca H.T.'nin tanığı Ö.P.'de, "Davalı 7 yıldır işyerinden arkadaşımdır. Öncesinden de tanırım ve ailece görüşürüz. Arkadaşım H.T., evcimen bir insan ve centilmendir. Eşinin neden dava açtığını bilemiyorum" dedi. Tanık B.A.'da, "Ablam olan davacı evde kendi başına yaşıyor, çocuklar eniştemle yaşıyorlar. Ablam çalıştığı evde temizlik işlerine bakıyor. Tarafların bir geçimsizliğine şahit olmadım. Çocukları da barışmalarını istiyor. Eniştem de barışmak için elinden geleni yaptı" dedi. 

Mahkeme davalı kocanın kusurlu olduğunun ispatlanamadığını, bilakis davacının kusurlu olduğunu belirterek boşanma davasının reddine karar verdi.