Özgür Kadın Kongresi (Kongreya Jinen Azad - KJA) öncülüğünde Şırnak Silopi'de öldürülen üç Kürt kadın siyasetçi DBP PM üyesi Sêvê Demir, KJA aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayir'in cenazelerinin alınması için Şırnak'a yürüyüş gerçekleştirilecek.

DBP, DTK, HDP ve HDK'nin de destek vereceği yürüyüş 11 Ocak günü Siirt'ten Şırnak'a yapılacak. "Cenazelerimiz gömülmüyor, insanlık ölüyor, ölüm ablukası kaldırılsın" sloganıyla gerçekleştirilecek olan yürüyüş saat 11.00'de başlayacak.

Hazırlıkları devam eden yürüyüşe dair KJA binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile KJA aktivisti ve İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık katıldı.

Ceylan Bağrıyanık, sadece 3 kadın arkadaşlarının cenazesi için değil, ablukaların sürdüğü yerlerde katledilen sivillere ait cenazeleriz tulu sokaklarda, morglarda bekletildiğini ifade etti.

Yaşanan sorunun sadece Kürtlerin sorunu olmadığını, tüm kadınların sorunu olduğunu vurgulayan Bağrıyanık, şunları söyledi:

"Sesimizi yükseltmemiz bizim insanlığımızın bir gereğidir. Kadınların şahsında insanlarımız öldürülüyor. O bedenlerin çürümeye bırakılması insanlığımızın öldürüldüğünün anlamına geliyor. İnsanlığımızın ölmemesi için tüm kadın hareketlerini bu yürüyüşe davet ediyoruz.

“Bizim cenazelerimiz ilçelerde çürümelerle yüz yüzedir. Bu ne insanlığa, ne dine sığan bir durumdur. Her zaman savaş ortamlarında bir savaş hukuku işlenmiştir. Halklar, kadınlar katledilmeye, bir soykırım uygulanmaya çalışılıyor. Biz bugüne kadar nasıl direndikse, bundan sonra da direnmeye devam edeceğiz. Dalgalandırdıkları özgürlük bayrağını dalgalandırma iddiamızı belirtiyoruz.

“Bu cenazelerin kaldırılması için yapılacak en ufak bir şey dünyada insanlığın özgürlüğü için atılmış bir adım olacaktır. Kendisine insanım diyen bütün herkesi bu yürüyüşe davet ediyoruz.”