KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Özgecan Aslan'ı tecavüze direndiği için katleden katil zanlılarını nefretle kınayarak, Özgecan Aslan’ın ailesine, yakınlarına ve ezilen mücadeleci tüm kadınlara başsağlığı diledi. Bu katliamın Özgecan Aslan şahsın tüm kadınlara karşı olduğunun belirtildiği açıklamada, "katledilen tüm insanlıktır" denildi.

AKP'nin kadına yaklaşımına dikkat çekilen KCK açıklamasında, "Beş bin yıllık erkek egemenlikli sistemin kapitalist moderniteye ve onun bir versiyonu olan AKP’nin oligarşik - faşist rejimi altında hangi boyutlara ulaştığı bir kez daha ortaya çıkmıştır" denildi.

‘KADIN DÜŞMANI AKP ZİHNİYETİNDEN GÜÇ ALIYORLAR’

“Kadın düşmanı canavarların sistem ve sistemin yarattığı insan kılıklı caniler kadınlara yönelik her gün yeni taciz, tecavüz ve katliamlar gerçekleştirmektedir” denilen KCK açıklamasında, “Bunların kadını insan yerine koymayan, kadın kimliğini ve özgürlüğünü reddeden kadın düşmanı AKP zihniyetinden ve uygulamalarından beslendiği ve güç aldığı kesindir. Köle erkek, özgürleşmeyen kadın karşısında kendisini sorgulamadan kadın özgürlüğü karşısında her zaman suçlu ve günahkar bir konumda olacaktır. Bu anlamda erkeğin ve toplumun özgürleşme düzeyi kesinlikle kadının özgürleşme düzeyiyle doğrudan bağlantılıdır. Özgürleşen kadınla ancak demokrasi, sosyalizm ve insanlığın özgür geleceği yaratılacaktır," denildi.

"Kürt Hareketi ve lideri Abdullah Öcalan'ın bu nedenlerden ötürü kadın özgürlüğü üzerinde yoğunlaştığının" belirtildiği açıklamada, "Kürdistan özgür Kadın Hareketi'nin Şengal ve Kobanê başta olmak üzere, IŞİD faşizmine ve beş bin yıllık erkek egemenlikli zihniyete karşı verdiği mücadele son derece önemli ve değerlidir," denildi.

"ÖZGECAN'IN ANISINI YAŞATACAĞIZ"

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şu şekilde son buldu:

“Özgecan Aslan’ın vahşice katledilişi başta Kürdistanlı ve Türkiyeli mücadeleci tüm kadınlar olmak üzere, kadın özgürlük çizgisini içselleştiren tüm yurtsever, devrimci ve insanlıktan yana olan herkes tarafından bir isyan gerekçesi olarak görülmelidir. Bu vesileyle Özgecan’ın ailesine bir kez daha başsağlığı diliyor, hareket olarak Özgecan’ın anısını özgürlük mücadelesini yükselterek yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

Kaynak: ANF