İzmir Kadın Platformu üyeleri, 'Polis fuhuş yap, onurlu yaşa' sloganları atarak karakollarda yaşanan cinsel işkenceye karşı protesto yürüyüşü düzenledi. 

İzmir Kadın Platformu üyesi grup, akşam saat 19.00'da Alsancak İskele önünde toplandı. Gruptaki kadınlar 'Tecavüzcü polisler yargılansın' pankartı taşıdı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden geçen grup üyleri, 'Erkek vuruyor, devlet koruyor', 'Devlet elini bedenimden çek' ve 'Polis fuhuş yap, onurlu yaşa' sloganları eşliğinde Kantar Polis Merkezi önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan Jülide Aslan, "Can ve mal güvenliğimizi tehlikeye düştüğünde sakın polisi aramayın. Çünkü karakolda taciz var, tecavüz var. Bedenlerimizi savaşlarda fethedilmesi gereken son kaleler olarak gören erkek devlet zihniyeti, taciz ve tecavüz ile kadınlık kimliklerimize ve bedenlerimize tahakkümü her geçen gün artmaktadır. Bunu 26 Mart'ta Adana'da 16 yaşındaki H.P.'nin, 30 Ağustos'ta İstanbul'da R.T.'nin ve isimsiz birçok kadının karakolda yaşadıkları ve Gezi olaylarında polislerin yaptığı uygulamalarla bu olaylar gün yüzüne çıktı. Bugün burada ne Mücella Yapıcı, ne Eylem K.'ya ne H.P'ye ne de R.T.'ye yapılanlar asla hafızalardan silinmeyecek. Erkek hegemonyasının bedenlerimize yöneltiği cinsel saldırı ve tecavüzü karşı ne onurumuzu kırılıyor, ne utanıyoruz, ne de yüzümüz yere eğiliyor. Başımız dik ve onurlu bir şekilde mücadele edeceğiz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Hürriyet)