Kanada'nın Ontario eyaletinde görülen davada mahkeme jürisi 15 saatlik bir görüşmenin ardından 58 yaşındaki Muhammad Shafia, eşi 42 yaşındaki Tooba Yahya ile oğlu 21 yaşındaki Hamed'i birinci derecede cinayet işlemekten suçlu buldu. Afgan baba, yaşları 19, 17 ve 13 olan üç kızı ile eski karısını fuhuş yaptıkları gerekçesiyle öldürmüştü.

Ontario Yüksek Mahkeme Yargıcı Robert Maranger cinayetleri, ''çarpıtılmış namus kavramından doğan soğukkanlılıkla işlenmiş utanç verici cinayetler'' olarak niteledi.

Sanıkların suçlu bulunması için yeterli delilin bulunduğuna hükmeden mahkeme yargıcı Maranger, ''Bundan daha çirkin, alçakça daha namussuzca işlenen bir suç olamaz. Bu soğukkanlılıkla, alçakça işlenmiş cinayetlerin gerisindeki açıkça görünen neden, bu 4 kişinin sizin çarpıtılmış ahlak kavramınıza aykırı davranmalarıydı. Bunun hiçbir medeni toplumda yeri olamaz'' diye konuştu.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
Kararın okunmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Kanada Adalet Bakanı Rob Nicholson da, namus cinayetlerini "barbarca" olarak tanımlayarak, Kanada'da kabul edilemez olduğunu söyledi.

KIZLARINI ÖLDÜRÜP NEHRE ATTI
Muhammed Shafia, 19 yaşındaki kızı Zeynep, 17 yaşındaki Seher ve 13 yaşındaki küçük kızı Geeti'yi ilk eşi Rona Amir'le birlikte öldürüp, aile arabasıyla nehre atmıştı.

Kızlarını fuhuş nedeniyle öldürdüğünü mahkemede itiraf eden 58 yaşındaki Muhammed Shafia, "Kızlarımın aynı suçu işlemeleri halinde, 100 defa doğsalar, 100'ünde de öldürürüm" demişti.  (ntvmsnbc)