Metro Turizm'in Antalya'daki yaz sezonu açılışı ve suit otobüslerinin de teslimat törenine katılan Galip Öztürk'ün kızı ve şirketin yönetim kurulu başkanı Çiğdem Öztürk,, "Yaşanan olay çok üzücü, aslında toplumsal bir sorun. Türkiye'de otobüste, minibüste, takside, yolda yürürken sokakta, hatta ana caddede, okulda, camide, her yerde başınıza gelebilecek olan bu tehlikeyi hissettiğiniz bir durum" dedi.

Sol Haber Portalı'nda yer alan habere göre; Öztürk, şunları söyledi:

KURUMUN SUÇU YOKMUŞ!

"Bir kadın yönetim kurulu başkanı olarak böyle bir şeyi herhalde en son isteyecek insan da bendim. Altını çizmek istediğim bir konu daha var. Çok büyük yankı buldu. Bir kadının yaşadığı olayın sonuna kadar yankı bulmasının da arkasındayım. Yankı bulması da gerekiyordu. Ama eleştirdiğim tek taraf, bir kadını savunurken başka bir kadını yani beni, sözlü taciz etmek ne kadar doğruydu acaba? Tepki olması gerektiğini düşünüyorum. Ama tepkinin bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tepkinin kurumumuza gelmemesi gerektiğini düşünüyorum."

İstismara uğrayan üniversite öğrencisiyle iletişime geçtiklerini söyleyen Öztürk, "Kendisine her türlü maddi, manevi, psikolojik desteği sağlayacağız inşallah. İletişim halindeyiz hala. Söz konusu şahıstan şikayetçi de olduk. Olay yargıda. Kendisi tutuklandı. Benim temennim, Türkiye'de böyle olayların bir daha yaşanmaması. Kişilerin eğitilmesi" diye konuştu.

KADINLARDAN PROTESTO

Öte yandan, Antalya'da araç filosunun tanıtımını yapmak isteyen Metro Otobüs Firması kadınlar tarafından protesto edildi.

JINHA’nın haberine göre; tanıtım toplantısının yapıldığı AVM önüne gelen kadınlar, Metro firmasına ait otobüste bir kadının uyurken muavinin cinsel saldırısına uğraması nedeniyle firmanın tanıtım toplantısı yaptığını, kendisini bu şekilde aklayamayacağını söyledi.

Firma yetkilileri konuya dair firma yönetiminin açıklama yaptığını söyledi. Yetkililerin cevabına kadınlar "Tacizin açıklaması olmaz" diyerek tepki gösterdi. Yetkililerin açıklama yapmaya kalkışması üzerine kadınlar, "Tacizci metro hesap verecek" sloganları ve alkışlarla durumu protesto etmeye devam etti.